Μενού
  • Α-
  • Α+

Η ενεργειακή κρίση... καλά κρατεί και η άνοδος τόσο στις τιμές του φυσικού αερίου όσο και του ρεύματος συνεχίζεται. Η κυβέρνηση αναμένεται να πάρει νέα μέτρα στήριξης για τα ευάλωτα νοικοκυριά αλλά και για επιχειρήσεις, τη στιγμή που η τιμή της μεγαβατώρας στην Ελλάδα αναμένεται να... σπάσει το κοντέρ. 

Τα 100 ευρώ ανά μεγαβατώρα αγγίζει σήμερα η τιμή του φυσικού αερίου. Η τιμή αερίου του επόμενου μήνα στην Ολλανδία, που θεωρείται δείκτης αναφοράς για την Ευρώπη, κατέγραψε άλμα σχεδόν 8% σήμερα στα 101,30 ευρώ ανά μεγαβατώρα (MWh), το υψηλότερο επίπεδο από τις 18 Οκτωβρίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, για την Πέμπτη (18/11) αναμένεται ιστορικό ρεκόρ στην τιμή του ρεύματος στην Ελλάδα φτάνοντας τα 276 ευρώ. Πρόκειται για την υψηλότερη τιμή σε όλη την Ευρώπη.

Αναλυτικά οι υψηλότερες τιμές ανά μεγαβατώρα: 

  • Ελλάδα: 276 ευρώ 
  • Βουλγαρία: 253 ευρώ
  • Ιταλία: 247 ευρώ 

Η αλματώδης άνοδος των τιμών ενέργειας ανοίγει πάλι τη συζήτηση για τα μέτρα στήριξης. Σύμφωνα με τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα, στον προϋπολογισμό που θα κατατεθεί στη Βουλή την Παρασκευή δεν θα περιλαμβάνονται πρόσθετα μέτρα στήριξης. Ωστόσο, είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο μέσα στο Δεκέμβριο να ανοίξει πάλι η συζήτηση για πρόσθετα μέτρα στήριξης, αμέσως μετά τη δημοσιοποίηση των τελικών στοιχείων για τον φετινό προϋπολογισμό. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA