ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
30/11/2021 18:35

ΕΦΚΑ: Νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού με προσλήψεις 500 μόνιμων διοικητικών στελεχών

Προσλήψεις με υψηλού επιπέδου διοικητικά στελέχη με βάση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ - Θα έρθει για ψήφιση στην Βουλή τον Ιανουάριο του 2022 και περιλαμβάνει 8 δομικές αλλαγές

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
ΕΦΚΑ: Νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού με προσλήψεις 500 μόνιμων διοικητικών στελεχών
Πηγή: Υπουργείο Εργασίας
Ανάγνωση:

Στην αναγκαιότητα νέου οργανογράμματος και ενίσχυσης του ΕΦΚΑ με υψηλού επιπέδου στελέχη αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του υπερφορέα Ασφάλισης. Ο ΕΦΚΑ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη κατέχει ένα θλιβερό ρεκόρ, του 48% των παραπόνων των πολιτών, επεσήμανε ο υπουργός και μίλησε για τα προβλήματα γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων που διακρίνουν τον Φορέα.

Υπάρχει προβληματική λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, πάνω από 1.000 καταγγελίες για υπερβολικές καθυστερήσεις απόκρισης στα αιτήματα των πολιτών και παραμέληση της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του, τόνισε ο υπουργός. Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ θα έρθει για ψήφιση στην Βουλή τον Ιανουάριο του 2022 και περιλαμβάνει 8 δομικές αλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΦΚΑ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΚΩΣΤΗΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ