Οικονομία
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

ΕΦΚΑ: Νομοσχέδιο εκσυγχρονισμού με προσλήψεις 500 μόνιμων διοικητικών στελεχών

Προσλήψεις με υψηλού επιπέδου διοικητικά στελέχη με βάση το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ - Θα έρθει για ψήφιση στην Βουλή τον Ιανουάριο του 2022 και περιλαμβάνει 8 δομικές αλλαγές

Πηγή: Υπουργείο Εργασίας
Πηγή: Υπουργείο Εργασίας

Στην αναγκαιότητα νέου οργανογράμματος και ενίσχυσης του ΕΦΚΑ με υψηλού επιπέδου στελέχη αναφέρθηκε ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, κατά την παρουσίαση του νομοσχεδίου για τον εκσυγχρονισμό του υπερφορέα Ασφάλισης. Ο ΕΦΚΑ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη κατέχει ένα θλιβερό ρεκόρ, του 48% των παραπόνων των πολιτών, επεσήμανε ο υπουργός και μίλησε για τα προβλήματα γραφειοκρατίας και καθυστερήσεων που διακρίνουν τον Φορέα.

Υπάρχει προβληματική λειτουργία των πειθαρχικών συμβουλίων, πάνω από 1.000 καταγγελίες για υπερβολικές καθυστερήσεις απόκρισης στα αιτήματα των πολιτών και παραμέληση της αξιοποίησης της ακίνητης περιουσίας του, τόνισε ο υπουργός. Το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό του ΕΦΚΑ θα έρθει για ψήφιση στην Βουλή τον Ιανουάριο του 2022 και περιλαμβάνει 8 δομικές αλλαγές.

Διαβάστε περισσότερα στο insider.gr

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#ΕΦΚΑ #προσλήψεις #Κωστής Χατζηδάκης

Best of Internet