Μενού
  • Α-
  • Α+

Παρατείνεται η προθεσμία για την υπογραφή συμβολαίων μεταβίβασης ακινήτων με τις παλιές αντικειμενικές αξίες για δύο μήνες, όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας. Μιλώντας στο Open TV και στο «Τώρα ό,τι συμβαίνει» ο κ. Σταϊκούρας ανέφερε ότι η παράταση δίνεται καθώς η προθεσμία εξέπνεε στις 31 Ιανουαρίου με αποτέλεσμα σε συμβολαιογραφικά γραφεία, εφορίες, υποθηκοφυλακεία και κτηματολογικά γραφεία να επικρατεί το αδιαχώρητο.

Οσον αφορά στην «Ταυτότητα Κτιρίου», η καθυστέρηση των συμβολαιογραφικών πράξεων μεταβίβασης ακινήτων λόγω της αναμονής της έκδοσής της, είναι μεγαλύτερη των τριών μηνών καθώς οι μηχανικοί αδυνατούν να ανταπεξέλθουν χρονικά στην έκδοσή της. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι θα παραταθεί η ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας, γνωστά και ως κορονοχρέη μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου, τα οποία οι φορολογούμενοι έχουν τη δυνατότητα να τα αποπληρώσουν σε 36 έως 72 δόσεις.

Μέχρι σήμερα μόλις 45.000 φυσικά και νομικά πρόσωπα έχουν προχωρήσει στη ρύθμιση από το σύνολο των περίπου 830.000 επαγγελματιών κι επιχειρήσεων που έχουν τη δυνατότητα να κάνουν χρήση των ευνοϊκών όρων της.

Εξάλλου, ο υπουργός είπε σε ό,τι αφορά στον ΕΝΦΙΑ ότι κατεύθυνση είναι από φέτος ο ΕΝΦΙΑ να πληρώνεται από τους φορολογούμενες σε 10 δόσεις, από 6 που ισχύει έως σήμερα.

Τέλος όσον αφορά στις φορολογικές δηλώσεις, ο κ. Σταϊκούρας τόνισε ότι τον Μάρτιο του 2022 όχι απλώς θα ανοίξουν, αλλά θα είναι κι έτοιμες προσυμπληρωμένες για μισθωτούς και συνταξιούχους.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA