ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
26/01/2022 06:35

Αργία: Πώς θα πληρωθούν για τις δύο ημέρες οι εργαζόμενοι

Κανονικά θα πληρωθούν για τις δύο ημέρες της αργίας, την Τρίτη 25 Ιανουαρίου και την Τετάρτη 26, οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα με το Υπουργείο Εργασίας να διευκρινίζει για το ποιος θα καλύψει μισθό και εισφορές για αυτό το 48ωρο

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Αργία: Πώς θα πληρωθούν για τις δύο ημέρες οι εργαζόμενοι
Εργαζόμενος σε γραφείο (Πηγή: Shuttertsock)
Ανάγνωση:

Για δεύτερη ημέρα ισχύει η αργία για τους εργαζόμενους σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, σε Αττική, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και Κρήτη, λόγω της κακοκαιρίας Ελπίς. Τόσο για την Τρίτη 25 Ιανουαρίου όσο και για την Τετάρτη 26, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν κανονικά με το Υπουργείο Εργασίας να διευκρινίζει τον τρόπο που θα γίνει αλλά και το ποιοι θα καλύψουν τόσο τον μισθό όσο και τις εισφορές.

Κακοκαιρία Ελπίς: Δείτε εδώ όλες τις εξελίξεις για τα χιόνια και την κακοκαιρία στην Ελλάδα

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, στις περιοχές όπου ανεστάλη η λειτουργία ιδιωτικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της Κατάστασης Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας, οι εργαζόμενοι θα πληρωθούν για τις 2 μέρες (25/1 και 26/1), κανονικά από τους εργοδότες τους.

Οι εργοδότες- επιχειρήσεις για τις 2 αυτές ημέρες απαλλάσσονται από την καταβολή των εργατικών και εργοδοτικών εισφορών, οι οποίες θα καλυφθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Τη σχετική νομοθετική ρύθμιση θα προωθήσει τις επόμενες μέρες το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΑΡΓΙΑ ΜΙΣΘΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΣ ΤΟΜΕΑΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ