Μενού
  • Α-
  • Α+

Στις 10:15 ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοινώνει τα νέα μέτρα στήριξης για την αντιστάθμιση των επιπτώσεων από τις ανατιμήσεις στην ενέργεια, που αφορούν επιδοτήσεις τόσο για το ηλεκτρικό ρεύμα όσο και για το φυσικό αέριο σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες τα μέτρα θα είναι αντίστοιχα εκείνων που είχαν ανακοινωθεί και εφαρμόστηκαν τον Ιανουάριο. Η μέση ενίσχυση αναμένεται να διαμορφωθεί λίγο χαμηλότερα από τα 40 ευρώ το μήνα έναντι 42 ευρώ τον Ιανουάριο και θα κλιμακώνεται σε 15 λεπτά ανά κιλοβατώρα και τις πρώτες 150 κιλοβατώρες κατανάλωσης ανά μήνα και 11 λεπτά για τις επόμενες 150, έως τις 300 κιλοβατώρες το μήνα. Στα 17 λεπτά ανά κιλοβατώρα αναμένεται να διαμορφωθεί η επιδότηση για τους δικαιούχους του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου.

Στα επίπεδα του προηγούμενο μήνα αναμένεται να διατηρηθούν οι επιδοτήσεις για τα εμπορικά τιμολόγια, όπως και οι ενισχύσεις για τους καταναλωτές φυσικού αερίου που διαμορφώνονται στα 20 ευρώ ανά μεγαβατώρα για την οικιακή κατανάλωση.