Μενού
  • Α-
  • Α+

Δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να δοθεί το έκτακτο βοήθημα σε ευπαθείς ομάδες, ένα «επίδομα ακρίβειας» πριν από το Πάσχα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου. Kαι επανέλαβε πως όλα θα εξαρτηθούν από τις δημοσιονομικές δυνατότητες της χώρας και διευκρίνισε πως εξαντλείται κάθε περιθώριο ώστε να υπάρχει ενίσχυση σε ευάλωτα νοικοκυριά.

«Έχουμε πει ότι θα εξαντλήσουμε κάθε δημοσιονομικό περιθώριο που υπάρχει για να στηριχθούν στοχευμένα οι πιο ευάλωτοι. Όταν είναι ολοκληρωμένη η εικόνα και τα νούμερα θα κάνουμε ανακοινώσεις. Μετρημένα και ζυγισμένα όμως» ανέφερε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ΣΚΑΪ και απαντώντας σε σχετική ερώτηση. Για να συμπληρώσει: «Θα εξαντληθεί κάθε δυνατότητα του προϋπολογισμού. Κατανοούμε ότι δοκιμάζονται οι αντοχές της κοινωνίας. Και εξαντλούμε κάθε δυνατότητα για να σταθούμε στο πλευρό των ανθρώπων. Αλλά είμαστε προσεκτικοί ώστε  όταν έρθει η στιγμή θα πούμε τι, πόσο και για ποιους».

Σε ό,τι έχει να κάνει οικονομία και τις επιπτώσεις που μπορεί να έχει η κρίση στην Ουκρανία, ανέφερε: «Οι γεωπολιτικές εξελίξεις έχουν  πάντα αντανάκλαση και σε άλλα επίπεδα. Εμείς συνεχίζουμε το έργο μας για να μη διαταραχθεί η ανάκαμψη οικονομίας. Με σωφροσύνη προσπαθούμε να περιορίσουμε τις επιπτώσεις σε νοικοκυριά και επιχειρήσεις».