ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
05/03/2022 08:06

Επίδομα: Οι δικαιούχοι που θα λάβουν δώρο Πάσχα μέχρι 300 ευρώ

Tο επίδομα θα δοθεί ενόψει Πάσχα σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά. Δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και όσοι λαμβάνουν το ΚΕΑ

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Επίδομα: Οι δικαιούχοι που θα λάβουν δώρο Πάσχα μέχρι 300 ευρώ
Πηγή: Unsplash
Ανάγνωση:

Το έκτακτο επίδομα για τις ημέρες του Πάσχα, όπως είχε γίνει και τα προηγούμενα Χριστούγεννα εξετάζει να δώσει η κυβέρνηση ενώ η ακρίβεια «γονατίζει» τα νοικοκυριά, με καθημερινές αυξήσεις λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Στόχος είναι να δοθεί στους δικαιούχους έκτακτο επίδομα ως 300 ευρώ. Συγκεκριμένα, φαίνεται ότι θα το λάβουν μία σειρά από ευπαθείς ομάδες που αντιμετωπίζουν ολοένα και περισσότερο τις συνέπειες της ακρίβειας.

Tο επίδομα θα δοθεί ενόψει Πάσχα σε 1 εκατομμύριο δικαιούχους που ανήκουν σε οικονομικά αδύναμα νοικοκυριά. Δικαιούχοι θα είναι χαμηλοσυνταξιούχοι και όσοι λαμβάνουν του Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης.

Video Loading...

Εκτακτο δώρο Πάσχα: Οι δικαιούχοι

Στους δικαιούχους του έκτακτου επιδόματος για το Πάσχα αναμένεται να ενταχθούν οι μακροχρόνια άνεργοι και τα άτομα με αναπηρία. Αγνωστο παραμένει πάντως αν θα λάβουν το επίδομα και οι χαμηλόμισθοι, οι μονογονεϊκές οικογένειες και οι μη επιδοτούμενοι άνεργοι. Για τη χορήγηση του επιδόματος θα υπάρξουν εισοδηματικά κριτήρια, αλλά και περιουσιακά ενώ θα ληφθεί υπόψιν το ετήσιο ατομικό ή οικογενειακό εισόδημα του 2020 – όπως αυτό προκύπτει από τις δηλώσεις του 2021, ενώ για τα περιουσιακά στοιχεία θα ληφθούν υπόψιν οι παλαιές αντικειμενικές αξίες.

Το επίδομα αναμένεται να χορηγηθεί μέσα στη Μεγάλη Εβδομάδα (18 – 21 Απριλίου), με τις τελικές αποφάσεις να αναμένονται στα μέσα Μαρτίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ ΠΑΣΧΑ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ ΑΝΕΡΓΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ