Αυξήσεις για εκατοντάδες χιλιάδες συνταξιούχους αναμένονται από το 2023. Επειτα από 12 και πλέον χρόνια που οι συντάξεις έχουν μειωθεί ή στη καλύτερη περίπτωση έχουν «παγώσει» οι δικαιούχοι αναμένεται να δουν αύξηση στα χρήματα που λαμβάνουν. Η συγκεκριμένη αύξηση υπολογίζεται να είναι λίγο πάνω από το 4% ε την προϋπόθεση πως φέτος η ανάπτυξη θα διαμορφωθεί στο 3,5% ενώ ο πληθωρισμός θα κυμανθεί γύρω στο 5,2%.
Διαβάστε ακόμη: Συντάξεις fast track: Πώς θα εκδίδονται, οι δικαιούχοι - Ολη η τροπολογία
Όπως ανέφερε το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, αν συνδυαστεί με το σχεδιασμό της κυβέρνησης για κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης, τότε όσοι συνταξιούχοι έχουν εισόδημα άνω των 12.000 ευρώ θα δουν στις συντάξεις τους μια ακόμη αύξηση, αφού δεν θα υπάρχουν οι μηνιαίες κρατήσεις. Ωστόσο, παρότι στα χαρτιά την αύξηση θα τη δουν όλοι, στην τσέπη τους θα τη δουν μόνο όσοι μετά τον επανυπολογισμό των συντάξεων προέκυψε ότι λαμβάνουν ποσό μικρότερο από αυτό που θα έπαιρναν με βάση το νόμο Κατρούγκαλου, δηλαδή μικρή ή αρνητική προσωπική διαφορά.
- Θανατηφόρο δυστύχημα στη Ρουμανία: Νεκροί Έλληνες οπαδοί του ΠΑΟΚ σε τροχαίο καθ' οδόν για Γαλλία
- Σαββίδης: «Τα παιδιά του ΠΑΟΚ είναι δικά μας παιδιά, δεν αφήνουμε κανέναν μόνο του»
- Tελικά πόσο κόστισε και πόσα έβγαλε ο «Καποδίστριας»;
- Ελένη Βουλγαράκη: Τέλος από το πλευρό του Φάνη Λαμπρόπουλου στο ραδιόφωνο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.