Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να ανοίξει η πλατφόρμα για την επιδότηση καυσίμων, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου που φιλοξενούμενος στην ΕΡΤ αναφέρθηκε στις παρεμβάσεις της κυβέρνησης για την καθημερινότητα των πολιτών. Όπως σχολίασε «έχουμε αχαρτογράφητα νερά μπροστά μας και έτσι πρέπει κάθε φορά με τρόπο συνετό, και της κοινωνίας, αλλά και που να απαντάς τις απαιτήσεις και τις ανάγκες των πολιτών, μια υπεύθυνη και σοβαρή κυβέρνηση λοιπόν δεν μπορεί να αγνοήσει αυτήν την πραγματικότητα και την ανάγκη να μην τιναχτεί στον αέρα οικονομία.

Διαβάστε ακόμη: Κικίλιας: Ο τουρισμός στηρίζει το λαϊκό εισόδημα - Αισιοδοξία για την φετινή χρονιά που ξεκίνησε νωρίτερα από ποτέ

Αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο κ. Οικονόμου αναφέρθηκε στους ελέγχους που πραγματοποιούνται τονίζοντας πως: «Οι ελεγκτικοί μηχανισμοί παρεμβαίνουν ώστε να αντιμετωπιστεί η ακρίβεια» ενώ συνεχίζοντας για τον κατώτατο μισθό σημείωσε ότι «H αύξηση του κατώτατου μισθού θα είναι σημαντική και θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις τις επόμενες ημέρες. Πλησιάζοντας προς την 1 Μαΐου θα έχουμε τις ανακοινώσεις του πρωθυπουργού για την αύξηση του κατώτατου μισθού.. Θα συνεχιστεί η πολιτική μας που δημιούργησε νέες θέσεις εργασίας».

Για την πανδημία, ειδικά μπροστά στην τουριστική περίοδο, ανέφερε ότι ο βαθμός ανοσίας έχει προχωρήσει είτε λόγω νόσησης, είτε λόγω του εμβολιασμού και η επιτροπή των ειδικών αξιολογεί τα στοιχεία και εισηγείται ώστε να λειτουργήσουμε σε συνθήκες ασφάλειας. Έχουμε επιτύχει να άρουμε εμπόδια και περιορισμούς που υπήρχαν. Το Σεπτέμβριο θα επαναξιολογήσουμε τα μέτρα, ανέφερε ο κ. Οικονόμου.

Για τα ελληνοτουρκικά τόνισε πως η ενεργοποίηση της διπλωματίας και η αποτροπή, αλλά και η ενίσχυση του γεωπολιτικού ρόλου της Ελλάδας, είναι οι άξονες που κινείται η κυβέρνηση. «Η χώρα έχει ενισχύσει το γεωπολιτικό της αποτύπωμα και αυτό δεν έχει γυρισμό, η Ελλάδα έχει ανέβει πολλά σκαλοπάτια όσον αφορά την επιρροή της όχι μόνο στο Αιγαίο και στην νοτιοανατολική Μεσόγειο αλλά γενικώς», είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA