ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/05/2022 14:57

Power pass: Αλλάζουν τα κριτήρια για το έκτακτο επίδομα 600 ευρώ για το ρεύμα - Οι δικαιούχοι

Ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας για το power pass και το έκτακτο επίδομα, ανέφερε: «Ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος θα είναι καθαρό κι όχι μεικτό»

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Power pass: Αλλάζουν τα κριτήρια για το έκτακτο επίδομα 600 ευρώ για το ρεύμα - Οι δικαιούχοι
Πηγή: Pixabay
Ανάγνωση:

Μόλις δύο εβδομάδες πριν ανοίξει η ηλεκτρονική πλατφόρμα για το Power Pass, δηλαδή το έκτακτο επίδομα μέχρι 600 ευρώ που θα δοθεί για το ρεύμα, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, ανακοίνωσε ότι θα εξεταστεί να αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια. Αυτό αυτόματα σημαίνει ότι θα αλλάξουν και οι δικαιούχοι του Power Pass.

Χαρακτηριστικά ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Θεόδωρος Σκυλακάκης, μιλώντας στον ΑΝΤ1, ανέφερε: «Είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο αν το ποσό του οικογενειακού εισοδήματος για τους δικαιούχους θα είναι καθαρό και όχι μεικτό, αυτό θα το δούμε τις επόμενες ημέρες.

Video Loading...

Αν αλλάξουν τα εισοδηματικά κριτήρια θα αλλάξουν και οι δικαιούχοι του έκτακτου επιδόματος των 600 ευρώ για το ρεύμα. Όπως είχε αρχικά ανακοινωθεί, το φορολογητέο εισόδημα θα έπρεπε να μην ξεπερνά τα 45.000 ευρώ και αφορούσε το οικογενειακό ετήσιο εισόδημα που έχει δηλωθεί στις φορολογικές δηλώσεις του 2020, από όλες τις πηγές και όχι μόνο τον μισθό. Όμως οι έγγαμοι, με αυτά τα κριτήρια, για να πάρουν το επίδομα έπρεπε να συνυπολογίσουν τα εισοδήματά τους. Αν δηλαδή, αν ο ένας έχει ετήσιο εισόδημα 20.000 ευρώ και ο άλλος 26.000 ευρώ (σύνολο 46.000 ευρώ), τότε δεν περιλαμβάνονται στους δικαιούχους.

Αυτό ακριβώς πιθανότατα να αλλάξει με τα νέα δεδομένα που έβαλε ο κ. Σκυλακάκης, σημειώνοντας πως για το βοήθημα «θα ληφθούν υπόψη τα στοιχεία εισοδήματος που αφορούν το 2020 για να είναι ομοιόμορφη η κρίση του κράτους για το ύψος της βοήθειας».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
POWER PASS ΕΠΙΔΟΜΑ ΡΕΥΜΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ