ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
25/06/2022 18:10

Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν 11 Ιουλίου - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα

Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τους εμπορικούς συλλόγους για τις θερινές εκπτώσεις - Τι να προσέξουν οι καταναλωτές που περιμένουν τις εκπτώσεις για να κάνουν τα ψώνια τους

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Θερινές εκπτώσεις: Ξεκινούν 11 Ιουλίου - Ποια Κυριακή θα είναι ανοιχτά τα καταστήματα
Θερινές εκπτώσεις (πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Θερινές εκπτώσεις: Οι εκπτώσεις του καλοκαιριού ξεκινούν στις 11 Ιουλίου και θα διαρκέσουν μέχρι τις 31 Αυγούστου. Βάσει της ισχύουσας νομοθεσίας, τα καταστήματα μπορούν να ανοίξουν την πρώτη Κυριακή, κατά την έναρξη της χρονικής περιόδου των εκπτώσεων. Τις επόμενες μέρες αναμένεται να γίνουν και οι σχετικές ανακοινώσεις από τους εμπορικούς συλλόγους.

Τι να προσέξουν οι καταναλωτές στις θερινές εκπτώσεις

Κατά τη διενέργεια των θερινών εκπτώσεων, όπως αναφέρουν οι σχετικές οδηγίες εμπορικών συλλόγων προς τα μέλη τους, εκτός από την αναγραφή της παλαιάς και της νέας μειωμένης τιμής των αγαθών και υπηρεσιών που πωλούνται με έκπτωση, επιτρέπεται και η αναγραφή και εμπορική επικοινωνία του ποσοστού της έκπτωσης.

Εφόσον παρέχεται μειωμένη τιμή σε περισσότερα από το 60% του συνόλου των πωλούμενων ειδών, η επίδειξη του παρεχόμενου ποσοστού έκπτωσης επιβάλλεται. Επίσης, θα πρέπει να αναγράφεται το ποσοστό της έκπτωσης στην προθήκη του καταστήματος και σε οποιαδήποτε άλλη εμπορική επικοινωνία.

Στην περίπτωση που υπάρχουν διαφορετικά ποσοστά έκπτωσης ανά κατηγορίες προϊόντων, θα πρέπει να αναγράφεται το εύρος του παρεχόμενου ποσοστού («από …. % έως …. %»). Σε κάθε άλλη περίπτωση θα αναγράφεται ότι οι εκπτώσεις αφορούν επιλεγμένα είδη με αναφορά στο αντίστοιχο ποσοστό. Ο τρόπος με τον οποίο υπολογίζεται και προβάλλεται η μειωμένη τιμή πρέπει να ανταποκρίνεται στην αλήθεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι καταστηματάρχες θα πρέπει, σε περίπτωση ελέγχου, να είναι σε θέση να αποδείξουν ότι η παλαιά τιμή πώλησης που αναγράφεται στην πινακίδα ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΕΣ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ