ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
28/07/2022 13:25

Λογαριασμοί ρεύματος: Τροπολογία για πλαφόν στα πάγια των παρόχων

Με τροπολογία που κατέθεσε στη Βουλή το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας βάζει «ρρένο» στις αυξήσεις των χρεώσεων στα πάγια των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος - Τι προβλέπει η τροπολογία

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Λογαριασμοί ρεύματος: Τροπολογία για πλαφόν στα πάγια των παρόχων
(πηγή: shutterstock)
Ανάγνωση:

«Φρένο» στις αυξήσεις των χρεώσεων στα πάγια των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος - με βάση τις τιμές στις 4 Ιουλίου- βάζει νομοθετική παρέμβαση του Υπουργείου Περιβάλλοντος και Ενέργειας που κατατέθηκε στη Βουλή. Πλέον θα προβλέπεται πως οι χρεώσεις των παγίων στους λογαριασμούς δεν θα μπορούν να ξεπερνούν τις αντίστοιχές πριν την εφαρμογή του νέου πλαισίου λειτουργίας της ενέργειας στη χώρα μας.

Διαβάστε ακόμη: Fuel Pass 2: Το Σαββατοκύριακο ανοίγει η πλατφόρμα για τη νέα επιδότηση

Τη Δευτέρα οπότε και ανακοινώθηκαν από τους παρόχους τα τιμολόγια για τον Αύγουστο, παρατηρήθηκε ότι υπήρξε αναπροσαρμογή στην τιμολογιακή πολιτική ως προς τις χρεώσεις των παγίων στους λογαριασμούς ρεύματος, Η αναστολή της ρήτρας αναπροσαρμογής και η παύση των χρηματικών ποινών στις πρόωρες αποχωρήσεις πελατών από τους παρόχους προκαλούν υψηλές επισφάλειες στις εταιρείες παροχής ρεύματος.

Δείτε ΕΔΩ όλη την τροπολογία

Την ίδια στιγμή, το ράλι των τιμών του φυσικού αερίου TTF τις τελευταίες ημέρες στα επίπεδα άνω των 200 ευρώ/MWh πυροδοτεί και νέες αυξήσεις στις ανταγωνιστικές χρεώσεις από τον Σεπτέμβριο. Όπως εξηγούν πηγές της αγοράς, στην περίπτωση που συνεχιστεί η κούρσα ανόδου, τότε η λιανική οδηγείται σε τιμές κιλοβατώρας άνω του 0,60 ευρώ.

Video Loading...

Η κυβέρνηση, αν θέλει να συγκρατήσει τις τιμές λιανικής του ρεύματος στα επίπεδα των 0,15 με 0,17 ευρώ, μετά την επιδότηση των 0,337 ευρώ/kWh, θα πρέπει να αυξήσει κατά πολύ περισσότερο τους πόρους επιχορήγησης. Υπενθυμίζεται ότι μόνο για τον Αύγουστο θα διατεθούν πάνω από 1,1 δισ. ευρώ.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΡΕΥΜΑ ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ ΒΟΥΛΗ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ