Μενού
  • Α-
  • Α+

Το ενεργειακό κόστος προκάλεσε αύξηση και στην τιμή του γάλακτος, φέρνοντας σε απόγνωση του τυροκόμους. Τις επόμενες μέρες μάλιστα αναμένεται να συνεδριάσουν για να δουν πώς μπορούν να αντιμετωπίσουν το μεγάλο αυτό θέμα. Οι τυροκόμοι βλέπουν τις τιμές να παίρνουν την ανιούσα και το κόστος παραγωγής έχει πάρει «φωτιά» με το ρεύμα να τους κοστίζει 50% παραπάνω, το προπάνιο και το φυσικό αέριο από 30% με 40%. Σύμφωνα με την ΕΡΤ η μεγάλη ανησυχία των τυροκόμων είναι η αύξηση στην τιμή του αιγοπρόβειου γάλακτος.

Διαβάστε ακόμη: Συντάξεις: Από 32 έως 155 ευρώ οι αυξήσεις στους συνταξιούχους από 1 Ιανουαρίου 2023 - Τα μέτρα στήριξης

Στο αιγοπρόβειο γάλα πέρυσι υπήρχε αύξηση της τάξεως του 25% και από 0,95 - 1 ευρώ πήγε στο 1,25 με 1,30. Οι τυροκόμοι δεν έχουν κλείσει ακόμα συμφωνίες για να καθοριστεί η τελική τιμή, ενώ οι κτηνοτρόφοι ζητούν επειδή έχουν αυξηθεί οι ζωοτροφές, τιμή πάνω από 1,80 ευρώ. Σε περίπτωση που η τιμή φτάσει το 1,80 δεν αποκλείεται μονάδες να φτάσουν σε «λουκέτο», σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ταυτόχρονα, η φέτα και η κεφαλογραβιέρα αναμένεται να αυξηθούν στα ράφια των σούπερ μάρκετ και να γίνουν είδος πολυτελείας για καταναλωτές. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.