Μενού
  • Α-
  • Α+

Οι διαρκείς ανατιμήσεις και οι αυξήσεις που παρατηρούνται στα ράφια των σούπερ μάρκετ, απόρροια της συνεχιζόμενης αύξησης της τιμές στην ενέργεια, έχει «ρίξει» στο τραπέζι των συζητήσεων της κυβέρνησης μια έκτακτη οικονομική ενίσχυση στα πρότυπα της επιταγής ακρίβειας που δόθηκε πριν από το Πάσχα και βασιζόμενη στο μοντέλο του Fuel Pass. Στο ίδιο πλάνο ελάφρυνσης των νοικοκυριών εντάσσεται και οι αναμενόμενες αλλαγές στο επίδομα θέρμανσης με την αύξηση των δικαιούχων και των ποσών που θα χορηγηθούν ώστε οι πολίτες να στραφούν εκεί για τη θέρμανση, σε σχέση με το φυσικό αέριο και το ηλεκτρικό ρεύμα.

Διαβάστε ακόμη: Σούπερ μάρκετ: Νέες μεγάλες αυξήσεις στα προϊόντα - Πόσο και ποια θα αυξηθούν μέσα στον Σεπτέμβριο (Λίστα)

Οπως αναφέρει η εφημερίδα «Τα Νέα» της Τρίτης, το πλάνο για το λεγόμενο Food Pass προβλέπει την έκτακτη ενίσχυση ύψους 300 ευρώ για περίπου 1 εκατομμύριο καταναλωτές. Οπως αναφέρουν οι πηγές που επικαλείται το δημοσίευμα, πρόκειται για ένα στοχευμένο βοήθημα που θα αφορά στην κάλυψη τν αναγκών για τρόφιμα στα πρότυπα του Fuel Pass, που φιλοδοξεί να «απαντήσει» στην έκρηξη της ακρίβειας. Το συγκεκριμένο ποσό αναμένεται να καταβληθεί ως έκτακτο επίδομα μέχρι και τα Χριστούγεννα σε συγκεκριμένες κατηγορίες πολιτών όπως οι χαμηλοσυνταξιούχοι, οι άνεργοι και οι ευάλωτες κοινωνικές ομάδες.

Σε ό,τι έχει να κάνει με το επίδομα θέρμανσης, εν όψει και της 15ης Οκτωβρίου που αρχίζει η χειμερινή περίοδος εκείνο που εξετάζεται είναι αύξηση του κονδυλίου που θα διατεθεί κατά τουλάχιστον 20%. Αυτό θα συμβεί με τη διεύρυνση των δικαιούχων καθώς αναμένεται να ανέβουν τα εισοδηματικά όρια μέχρι τα 40 ή τα 45 χιλ. ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό των μελών της κάθε οικογένειας.

Παράλληλα, υπάρχει πάντα η σκέψη για να δοθούν κίνητρα ώστε οι πολίτες να χρησιμοποιούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χθες κυβερνητικές πηγές διέψευδαν το ενδεχόμενο να υπάρξει μείωση των εισιτηρίων, ωστόσο εξετάζονται ανάλογα παραδείγματα που έχουν εφαρμοστεί στο εξωτερικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA