ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
06/10/2022 18:11

Σκρέκας: Προγράμματα για φωτοβολταϊκά και ηλιακούς θερμοσίφωνες

Τα προγράμματα αφορούν εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, αγορά ηλιακών θερμοσίφωνων και οικιακών συσκευών, καθώς και εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις

Newsroom
Κείμενο: Newsroom
Σκρέκας: Προγράμματα για φωτοβολταϊκά και ηλιακούς θερμοσίφωνες
Ηλιακός θερμοσίφωνας (Πηγή: Shutterstock)
Ανάγνωση:

Με στόχο τη μείωση της ενεργειακής δαπάνης νοικοκυριών και επιχειρήσεων, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κώστας Σκρέκας ανακοίνωσε την Πέμπτη την προκήρυξη μέσα στον χρόνο μίας σειράς επιδοτούμενων προγραμμάτων. Πρόκειται για τα προγράμματα που αφορούν την εγκατάσταση φωτοβολταϊκών, την αγορά ηλιακών θερμοσίφωνων και οικιακών συσκευών, καθώς και την εξοικονόμηση ενέργειας από μικρομεσαίες επιχειρήσεις.

Διαβάστε ακόμη: Καφές - ζάχαρη: Μεγάλες ανατιμήσεις στην Ευρωπαϊκή Ενωση

Το πρόγραμμα για τα φωτοβολταϊκά που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στη ΔΕΘ θα προβλέπει επιδότηση για εγκατάσταση συστημάτων παραγωγής ρεύματος από τον ήλιο από νοικοκυριά, επαγγελματίες και αγρότες. Ήδη έχει ψηφιστεί η νομοθετική ρύθμιση που διασφαλίζει τον απαιτούμενο «ηλεκτρικό χώρο» στο δίκτυο διανομής ενώ είναι έτοιμη η πλατφόρμα υποδοχής των αιτημάτων του ΔΕΔΔΗΕ. Στόχος είναι η προκήρυξη έως τον Ιανουάριο.

Για το πρόγραμμα «Αλλάζω συσκευή» αναμένεται έγκριση από τις Βρυξέλλες προκειμένου να ενταχθούν περισσότεροι επιλαχόντες, πέρα από εκείνους που έχουν ήδη ανακοινωθεί. «Όσο υπάρχουν επιλαχόντες θα προσπαθούμε να βρίσκουμε κονδύλια», ανέφερε ο κ. Σκρέκας. Το πρόγραμμα για τους ηλιακούς θερμοσίφωνες θα έχει προϋπολογισμό 65 εκατ. ευρώ. Στόχος επίσης είναι η προκήρυξη ως το τέλος του έτους.

Εντός των ημερών θα γίνει η προδημοσίευση του οδηγού του προγράμματος «Εξοικονομώ για επιχειρήσεις», ύψους 200 εκατ. Ευρώ από τα οποία 100 εκατ. θα διατεθούν σε τουριστικές επιχειρήσεις και τα υπόλοιπα στους τομείς εμπορίου και τουρισμού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΩΣΤΑΣ ΣΚΡΕΚΑΣ ΡΕΥΜΑ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Newsroom
Κείμενο: Newsroom

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ