Μενού
  • Α-
  • Α+

Με απλούς καθημερινούς τρόπους τα νοικοκυριά μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση ενέργειας και να δουν μεγάλη διαφορά στον επόμενο λογαριασμό του ρεύματος. Είναι χαρακτηριστικό πως, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του κεντρικού δελτίου ειδήσεων του Mega, ένα νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει μέχρι και 350 ευρώ ετησίως με απλούς τρόπους, όπως για παράδειγμα βγάζοντας από την πρίζα τις ηλεκτρικές οικιακές συσκευές, τον τρόπο μαγειρέματος και ρυθμίζοντας χαμηλότερα τη θερμοκρασία του θερμοσίφωνα.

Μάλιστα, σύμφωνα με τη ΔΕΠΑ Εμπορίας, μπορούμε να κάνουμε εξοικονόμηση ενέργειας σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού μας. Στο σαλόνι με απλές κινήσεις στην τηλεόραση, τις ηλεκτρονικές συσκευές και τα φώτα συμβάλλουμε επίσης στη μείωση των λογαριασμών ρεύματος.

  • Μειώνουμε τη φωτεινότητα στην οθόνη της τηλεόρασης και του υπολογιστή από το 100% στο 70%
  • Βγάζουμε από την πρίζα τηλεόραση και υπολογιστή όταν δεν τα χρησιμοποιούμε
  • Αντικαθιστούμε τους κοινούς λαμπτήρες με λαμπτήρες LED

Το ίδιο ισχύει και για το υπνοδωμάτιο. Βγάζουμε από την πρίζα την τηλεόραση, τον υπολογιστή και τους φορτιστές όταν δεν τα χρησιμοποιούμε. Οσον αφορά την κουζίνα προσέχουμε τα σκεύη να εφαρμόζουν σωστά στο μάτι, και εφόσον μπορούμε, αποφεύγουμε το μαγείρεμα στο μεγάλο μάτι, κλείνουμε την κουζίνα 10-15 λεπτά νωρίτερα, όταν η διάρκεια μαγειρέματος ξεπερνά τη μία ώρα και κλείνουμε την καφετιέρα μόλις ολοκληρωθεί η παρασκευή καφέ. Με απλούς καθημερινούς τρόπους τα νοικοκυριά μπορούν να κάνουν εξοικονόμηση και να δουν μεγάλη διαφορά στον επόμενο λογαριασμό ρεύματος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA