Μενού
  • Α-
  • Α+

Εμπλουτισμό του καλαθιού του νοικοκυριού με επιπλέον προϊόντα, ώστε αυτό να καταστεί ικανό να κοσμήσει τα γιορτινά τραπέζια με τη μέγιστη δυνατή συγκράτηση των ανατιμήσεων, καθώς και δημιουργία «καλαθιού παιχνιδιών» δρομολογεί το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς. Προϋπόθεση για τη νέα πρωτοβουλία είναι να βρεθεί ο βέλτιστος τρόπος εφαρμογής, ώστε να μην υπάρξουν ενστάσεις από την Επιτροπή Ανταγωνισμού και να αποκλειστεί οποιοδήποτε ενδεχόμενο πρόκλησης στρεβλώσεων στην αγορά.

Διαβάστε ακόμη: Κιβωτός του Κόσμου: Σοκάρει η καταγγελία μητέρας - «Δε μου έλεγαν σε ποια δομή βρισκόταν το παιδί μου»

Το «καλάθι παιχνιδιών» θα είναι εντελώς διαφορετικό από το «καλάθι του νοικοκυριού», το οποίο θα «εμπλουτιστεί» με γιορτινά εδέσματα και νέες επιλογές κρεάτων εν όψει Χριστουγέννων και Πρωτοχρονιάς. Οι διαφορές εστιάζονται στη διάρκεια και στην υποχρεωτικότητα. Επιπλέον, σχετική ελευθερία θα υπάρχει και στο περιεχόμενο, αφού στο «καλάθι παιχνιδιών» θα περιλαμβάνονται κατηγορίες προϊόντων, όπως για παράδειγμα διαδραστικά – εκπαιδευτικά, επιτραπέζια και παζλ, κατασκευές, φιγούρες δράσεις και κούκλες κ.λπ. και όχι συγκεκριμένα προϊόντα.

Το εορταστικό καλάθι θα διαρκέσει για περίπου δύο με τρεις εβδομάδες, ενώ, όπως αποκάλυψε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, Σωτήρης Αναγνωστόπουλος, μιλώντας στο 13ο συνέδριο του ΙΕΛΚΑ, σε αυτό θα ενταχθούν προϊόντα με αυξημένη εποχική ζήτηση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA