Μενού
aporrypantika
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η έρευνα της Επιτροπής Ανταγωνισμού ανέδειξε άλλη μια τεράστια απόκλιση σε τιμές προϊόντων στην Ελλάδα σε σχέση με άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Τα απορρυπαντικά ρούχων πωλούνται έως και 361% σε σχέση με τη φθηνότερη αγορά της ΕΕ! Η έρευνα της επιτροπής εστιάζει στις τιμές πώλησης των απορρυπαντικών πλυντηρίου ρούχων σε κάψουλες (pods) και σκόνη πλύσης (powder) των P&G και Unilever στην Ελλάδα, των οποίων το μερίδιο ανέρχεται στο 66% της εγχώριας αγοράς.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της Επιτροπής, στην κατηγορία απορρυπαντικών σε σκόνη (SKIP/PERSIL/OMO) η Ελλάδα βρίσκεται στη τέταρτη θέση στη κατάταξη με τις υψηλότερες τιμές, καθώς τα προϊόντα διατίθενται κατά 361% ακριβότερα σε σχέση με τη Σουηδία, όπου η τιμή ανά πλύση είναι στο 0,15 ευρώ έναντι 0,46 ευρώ που είναι στη χώρα μας η συσκευασία των 20 μεζουρών ή 0,26 ευρώ των 67 μεζουρών. Δυστυχώς, υπάρχουν Ευρωπαίοι που τα πληρώνουν ακόμα πιο ακριβά όπως οι Σλοβάκοι, οι Τσέχοι και οι Λετονοί. Και η σύγκριση στις κάψουλες είναι αποθαρρυντική, με τη συσκευασία του Ariel pods να πωλείται στην Ελλάδα έως και 270,57% ακριβότερα από τη φθηνότερη χώρα που είναι η Ιρλανδία. Το Ariel σε σκόνη πωλείται στην Ελλάδα 172% ακριβότερα σε σχέση με την τιμή της Αυστρίας, που είναι η φθηνότερη χώρα.

Υψηλότερη κατά 301,1% είναι η τιμή στην Ελλάδα του Skip Pods σε σχέση με την ιρλανδική αγορά. Η τιμή ανά κάψουλα στην Ελλάδα ακόμη και στις μεγάλες συσκευασίες (54 τεμάχια) που είναι σχετικά φθηνότερες είναι 0,49 ευρώ, ενώ στην Ιρλανδία είναι 0,21 ευρώ.

times
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA