Μενού
mitsotakis-hatzidakis
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στα 780 ευρώ καθορίζεται πλέον ο κατώτατος μισθός, όπως ανακοίνωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης. Πρόκειται όπως είπε ο πρωθυπουργός για την τρίτη διαδοχική αύξηση, της τάξης του 9,4%. Η νέα μισθολογική τάξη πραγμάτων θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Απριλίου 2023 κι όπως πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης, ο κατώτατος μισθός έφτασε τα 780 από τα 650€ που ήταν το 2019. Πρόκειται για «τρεις επιπλέον μισθούς ετησίως για 600.000 εργαζόμενους» πρόσθεσε ο πρωθυπουργός, και τόνισε ότι μαζί με την αύξηση του κατώτατου μισθού θα αυξηθεί το επίδομα ανεργίας, καθώς και τα υπόλοιπα σχετιζόμενα μ' αυτόν επιδόματα.

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι «οι αμοιβές είναι ακόμα χαμηλές. Η νέα αύξηση προφανώς και δεν λύνει πρόβλημα, αλλά προσφέρει πολύ σημαντική ανακούφιση, αλλά δείχνει την πρόθεσή μας να αναβαθμίσουμε τους μισθούς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Είναι στις αντοχές των επιχειρήσεων, που τόσο στηρίχθηκαν κατά την πανδημία του κορονοϊού από την κυβέρνηση» επεσήμανε ο πρωθυπουργός κι έκλεισε την τοποθέτησή του λέγοντας: «Η ανεργία υποχωρεί, οι φόροι μειώνονται, τώρα είναι η ώρα να στηριχθούν οι εργαζόμενοι με αύξηση βασικού μισθού. Το μέρισμα της ανάπτυξης πρέπει να το καρπώνονται δίκαια όλοι».

Τα νέα μισθολογικά δεδομένα για τον κατώτατο μισθό, καθώς και για τα παρελκόμενα, θα αποσαφηνιστούν στην εξειδίκευση των νέων μέτρων από τον υπουργό Εργασίας Κωστή Χατζηδάκη στις 11.

Τα επιδόματα που θα αυξηθούν μαζί με τον κατώτατο μισθό

Παράλληλα, αυξήσεις θα υπάρξουν και σε μία σειρά άλλα επιδόματα όπως το Ειδικό εποχικό (824,63€ σήμερα), το Ειδικό επίδομα για μουσικούς – τραγουδιστέςηθοποιούς (557,22€ σήμερα), το Βοήθημα Ανεργίας Αυτοτελώς και Ανεξαρτήτως Απασχολουμένων – Ασφαλισμένων (437,79€ σήμερα) και το Ειδικό Βοήθημα λήξης ανεργίας (227,65€ σήμερα).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA