Μενού
stoyrnaras
Ο Γιάννης Στουρνάρας | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καθησυχαστικός ήταν ο Γιάννης Στουρνάρας σε ό,τι αφορά στην κατάσταση του ελληνικού τραπεζοοικονομικού συστήματος, αναφορικά με τις διεθνείς εξελίξεις στο χώρο. Υστερα από τα «κανόνια» σε παγκόσμιους τραπεζικούς κολοσσούς είναι εύλογη η ανησυχία των πολιτών για τις καταθέσεις τους, ωστόσο, ο κεντρικός τραπεζίτης διαβεβαίωσε ότι οι ελληνικές τράπεζες αντέχουν.

Η Ελλάδα αποτελεί «πυλώνα ηρεμίας και σταθερότητας» υπογράμμισε ο διοικητικής της Τράπεζας της Ελλάδος, μιλώντας στο CNN Greece, αναφερόμενος στις πρόσφατες διεθνείς χρηματοπιστωτικές εξελίξεις.

Ο κ. Στουρνάρας διαβεβαίωσε για το ελληνικό τραπεζικό σύστημα, λέγοντας ότι δεν υφίσταται κανένα απολύτως θέμα ανησυχίας για τις εγχώριες τράπεζες και τις καταθέσεις. «Οι ελληνικές τράπεζες βρίσκονται σε εξαιρετική θέση έναντι των εξελίξεων», τόνισε χαρακτηριστικά.

Για την στιβαρότητα του ελληνικού τραπεζικού συστήματος, μίλησε εξάλλου κι ο πρωθυπουργός από τη Σύνοδο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, όπου παραβρέθηκε τις προηγούμενες ημέρες. «Θέλω να διαβεβαιώσω, ακόμα μία φορά, όλους τους Έλληνες καταθέτες ότι το ελληνικό τραπεζικό σύστημα είναι ισχυρό και ότι οι καταθέσεις τους είναι προστατευμένες» είπε χαρακτηριστικά ο πρωθυπουργός.