Μενού
Στιγμιότυπο από φούρνο
Στιγμιότυπο από φούρνο | Intime
  • Α-
  • Α+

Για αύξηση στην τιμή του ψωμιού κάνουν λόγο πλέον οι αρτοποιοί, εξαιτίας των συνεχών ανατιμήσεων απόρροια της ακρίβειας, του αυξημένου κόστους παραγωγής και των λειτουργικών εξόδων, όπως το ηλεκτρικό ρεύμα.

Σύμφωνα με τα όσα μεταδίδει το Open, η μέση τιμή της φρατζόλας που διαμορφώνεται στα 1,20 ευρώ μπορεί να φτάσει ακόμα και τα 1,40, ενώ κάποιοι φούρνοι έχουν προχωρήσει ήδη στις πρώτες αυξήσεις στις τιμές του ψωμιού.

Ψωμί: Εν αναμονή των ανατιμήσεων οι αρτοποιοί

Ο Ανδρέας Δημόπουλος, υπεύθυνος φούρνου, μίλησε στο Open σχετικά με τη νέα αύξηση στην τιμή του ψωμιού και απάντησε στο ερώτημα για το εάν θα προωθήσει το κόστος στην επιχείρηση ή θα το μετακυλήσει στον καταναλωτή.

«Στον καταναλωτή μας ποτέ, είναι ιδιωτική επιχείρηση, οικογενειακή, είναι σαν να έχουμε ένα σπίτι και να μην μπορούμε να κάνουμε καλό κουμάντο.

Δυσβάσταχτα τα έξοδα. Μία φραντζόλα έχει 1 ευρώ, μακάρι να είχαμε τη δυνατότητα να τη δίναμε 50 και να την πουλάγαμε 40 λεπτά. Δυστυχώς, δεν γίνεται.

Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα. Είμαστε 18 άτομα ως εργαζόμενοι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA