Μενού
apple
AP Photo/Rafiq Maqbool
  • Α-
  • Α+

Πρόστιμο άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ, αποφάσισε να επιβάλει σήμερα (04/03) στην Apple η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για παραβάσεις των κανόνων ανταγωνισμού της ΕΕ στην αγορά μουσικής ροής, από το App Store.

Η Αντιπρόεδρος της Επιτροπής αρμόδια για θέματα ανταγωνισμού, Μάργκρετ Βεστάγκερ, δήλωσε: «Για μια δεκαετία, η Apple έκανε κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά για τη διανομή εφαρμογών ροής μουσικής μέσω του App Store».

«Το έκαναν περιορίζοντας τους προγραμματιστές να ενημερώνουν τους καταναλωτές σχετικά με εναλλακτικές, φθηνότερες υπηρεσίες μουσικής που διατίθενται εκτός του οικοσυστήματος της Apple», συμπλήρωσε η ίδια.

«Αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ, επομένως σήμερα επιβάλαμε πρόστιμο στην Apple άνω των 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ», εξήγησε η Μάργκρετ Βεστάγκερ.

vestager apple
AP Photo/Geert Vanden Wijngaert

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή επέβαλε στην Apple πρόστιμο άνω του 1,8 δισεκατομμυρίου ευρώ για κατάχρηση της δεσπόζουσας θέσης της στην αγορά για τη διανομή εφαρμογών ροής μουσικής σε χρήστες iPhone και iPad («χρήστες iOS») μέσω του App Store της.

Apple: Περιορισμοί από την Επιτροπή

Η Επιτροπή διαπίστωσε ότι η Apple εφάρμοσε περιορισμούς στους προγραμματιστές εφαρμογών, εμποδίζοντάς τους να ενημερώνουν τους χρήστες iOS σχετικά με εναλλακτικές και φθηνότερες συνδρομητικές υπηρεσίες μουσικής που διατίθενται εκτός της εφαρμογής («διατάξεις κατά της διεύθυνσης»). Αυτό είναι παράνομο σύμφωνα με τους αντιμονοπωλιακούς κανόνες της ΕΕ.

Κατά τον καθορισμό του ύψους του προστίμου, η Επιτροπή έλαβε υπόψη τη διάρκεια και τη σοβαρότητα της παράβασης, καθώς και τον συνολικό κύκλο εργασιών και την κεφαλαιοποίηση της Apple. Έλαβε επίσης υπόψη ότι η Apple υπέβαλε εσφαλμένες πληροφορίες στο πλαίσιο της διοικητικής διαδικασίας.

Επιπλέον, η Επιτροπή αποφάσισε να προσθέσει στο βασικό ποσό του προστίμου ένα επιπλέον εφάπαξ ποσό 1,8 δισεκατομμυρίων ευρώ για να διασφαλίσει ότι το συνολικό πρόστιμο που επιβλήθηκε στην Apple είναι επαρκώς αποτρεπτικό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA