Μενού
Τιμ Κουκ
Τιμ Κουκ | AP
  • Α-
  • Α+

Η αγορά της τεχνολογίας κινείται σίγουρα προς την κατεύθυνση των νέων «έξυπνων» συσκευών που φοριούνται και τα δαχτυλίδια θα είναι μια κατηγορία που θα μας απασχολήσει ιδιαίτερα από εδώ και στο εξής.

Η Samsung παρουσίασε πρόσφατα τη δική της πρόταση με ένα σύντομο teaser, κυρίως για να προλάβει καταστάσεις και για να περάσει το μήνυμα στην αγορά ότι είναι η πρώτη που θα μπει σε αυτήν την κατηγορία με το Galaxy Ring.

Οι εξελίξεις φαίνεται πως… τρέχουν και η Apple βλέποντας τα όσα γίνονται στο αντίπαλο στρατόπεδο έβαλε μπροστά τις μηχανές για να ετοιμάσει άμεσα και τη δική της πρόταση.

Οι πληροφορίες υπήρχαν για ένα τέτοιο project εδώ και καιρό, αλλά στο εσωτερικό της αμερικανικής εταιρείας προκλήθηκε αναβρασμός μετά τις ανακοινώσεις της Samsung. 

Η Apple κινείται στην ανάπτυξη ενός τέτοιου προϊόντος εδώ και χρόνια, με στόχο να αντικαταστήσει τα Apple Watch ή να προσθέσει άλλη μια προϊοντική κατηγορία στη λίστα της. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα παραμένει σιωπηλή στο θέμα, είτε γιατί δεν θέλει ακόμη να «τραυματίσει» τις πωλήσεις των «έξυπνων» ρολογιών της, είτε γιατί θεωρεί πως ακόμη δεν έχει ετοιμάσει ένα καινοτόμο προϊόν που θα συνάδει με το όνομα και τη φιλοσοφία της.

Το τελευταίο διάστημα έκανε μάλιστα πολλές αιτήσεις για σχετικές πατέντες που δείχνουν πως οι εξελίξεις στο συγκεκριμένο θέμα θα είναι ραγδαίες. Τα «έξυπνα» δαχτυλίδια θεωρούνται από τις πιο πολλά υποσχόμενες κατηγορίες, μιας και είναι αρκετά πιο εύκολα στο να φοριούνται για ώρα από τον χρήστη.

Η Samsung από την πλευρά της φαίνεται πως ετοιμάζει ένα ξεχωριστό Unpacked για το καλοκαίρι (Galaxy Unpacked 2024), όπου και θα δείξει για πρώτη φορά μια πιο τελική έκδοση του προϊόντος Galaxy Ring.

Οι νεότερες φήμες λένε πως θα μετράει την πίεση, την ποσότητα οξυγόνου, θα καταγράφει τον ύπνο ενημερώνοντας τον χρήστη για πιθανές ανωμαλίες και θα μπορεί να λειτουργήσει έως και ως μέσο για ανέπαφες πληρωμές.

Αξίζει πάντως να σημειώσουμε πως το πρώτο προϊόν στην κατηγορία αυτή είναι το Oura Ring που κυκλοφορεί από την ομώνυμη φινλανδική εταιρεία από το 2015 και μέχρι και σήμερα έχουν βγει προς τους καταναλωτές αρκετές εκδόσεις του.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA