Μενού
Σούπερ Μάρκετ
Προϊόντα σε σούπερ μάρκετ | EUROKINISSI / ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

Η ακρίβεια φαίνεται πως είναι το μεγαλύτερο ζήτημα που απασχολεί τα νοικοκυριά στην Ελλάδα, με τις τιμές στα σούπερ μάρκετ να καταγράφουν ραγδαία άνοδο ξεπερνώντας, συχνά, τις αντίστοιχες σε άλλες χώρες, όπως τη Γερμανία.

Σε έρευνα του Open φάνηκε, μάλιστα, πως αρκετά από τα ελληνικά προϊόντα πωλούνται πιο ακριβά στην Ελλάδα απ' ό,τι στη Γερμανία, παρά το μισθολογικό χάσμα των δύο χωρών.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί, μεταξύ άλλων, ο χαλβάς 400 γραμμαρίων, ο οποίος πωλείται σε σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα στα 6 ευρώ και 54 λεπτά, ενώ στη Γερμανία στα 4 ευρώ και 60 λεπτά.

Αντίστοιχα, γιαούρτι 1 κιλού κοστίζει 4 ευρώ και 38 λεπτά με προσφορά, ενώ στη Γερμανία το βρίσκει κανείς στα 3 ευρώ και 99 λεπτά. Τα φασόλια, ίδιας εταιρείας και συσκευασίας, στην Ελλάδα πωλούνται 2 ευρώ και 53 λεπτά και στη Γερμανία 2 ευρώ και 49 λεπτά.

Το ρύζι γλασέ των 500 γραμμαρίων κοστίζει 2 ευρώ και 6 λεπτά στην Ελλάδα, σε αντίθεση με τη Γερμανία που το εντοπίζει κανείς στο 1 ευρώ και 80 λεπτά. Όλα αυτά την ώρα που το μισθολογικό χάσμα είναι ιδιαίτερο μεγάλο στις δύο χώρες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA