Μενού
logariasmos revma 2
Λογαριασμός ΔΕΗ. | ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/ EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Νέα πολιτική τίθεται σε ισχύ από 1/1/2024 στους λογαριασμούς ρεύματος, καθώς εισάγεται το νέο, χρωματιστό, σύστημα τιμολόγησης.

Το υπουργείο Περιβάλλοντος παρείχε αναλυτική ενημέρωση για κάθε ένα από τα νέα τιμολόγια, καλώντας τους καταναλωτές να διαλέξουν μία από τις τέσσερις επιλογές: πράσινο, μπλε, κίτρινο και πορτοκαλί, μέχρι τις 31/12 αλλιώς θα ενταχθούν, αυτόματα, στο πράσινο. 

Εκ των τεσσάρων τιμολογίων το μπλε είναι εκείνο που προβλέπει σταθερή μηνιαία χρέωση.

Τι προβλέπεται για το μπλε τιμολόγιο ρεύματος

Ειδικότερα, προβλέπεται σταθερή χρέωση κιλοβατώρας για όλη την περίοδο ισχύος του συμβολαίου με τον πάροχο. 

Στην ουσία ο καταναλωτής θα πληρώνει το ίδιο ποσό, ανεξαρτήτως από τις αλλαγές που υπάρχουν στο χρηματιστήριο ενέργειας. Αυτό σημαίνει ότι μπορεί να βγαίνει κερδισμένος, σε περίπτωση ανόδου της τιμής, ή και χαμένος, εάν αυτές πέσουν.

Ωστόσο, εάν ο καταναλωτής επιθυμεί να πάει σε κάποιον άλλο πάροχο πριν το τέλος του συμβολαίου, τότε θα πρέπει να πληρώσει το τέλος πρόωρης αποχώρησης.

Η υφυπουργός Ενέργειας, Αλεξάνδρα Σούκου, σε δηλώσεις της, επεσήμανε πως η τιμή στο μπλε τιμολόγιο φαίνεται να έχει πτωτικές τάσεις - σε σχέση με την αρχή της ανακοίνωσης της νέα πολιτικής - καθώς υπάρχει ανταγωνισμός μεταξύ των παρόχων. 

Τα νέα, χρωματιστά, τιμολόγια ρεύματος
Τα νέα, χρωματιστά, τιμολόγια ρεύματος
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA