Μενού
petrelaio-thermansis
Πετρέλαιο θέρμανσης | EUROKINISSI/ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ
  • Α-
  • Α+

«Για να καταλάβει κανείς σχηματικά αυτή τη μάχη που δίνουμε κατά της ακρίβειας, κυρίως τη δίνουμε μαζί με τους πολίτες, οι οποίοι την αντιμετωπίζουν καθημερινά και εμείς έχουμε την υποχρέωση να κάνουμε ό,τι καλύτερο μπορούμε. Αυτή η μάχη ουσιαστικά έχει τρεις πυλώνες. Ο πρώτος είναι οι έλεγχοι… Ο δεύτερος πυλώνας, είναι οι στοχευμένες παρεμβάσεις, στο πετρέλαιο, στο ρεύμα, στα τρόφιμα. Τώρα έχουμε αυτό το οποίο επέβλεψε ο πρωθυπουργός και θα γίνεται και διαρκώς και από το υπουργείο κυρίως και από τις αρμόδιες υπηρεσίες, η μόνιμη μείωση τιμής, τουλάχιστον 5% για 6 μήνες… Ποιος είναι ο τρίτος και κατ΄ εμέ ο σημαντικότερος πυλώνας; Είναι η αύξηση του εισοδήματος» ανέφερε μεταξύ άλλων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης σε τηλεοπτική συνέντευξή του στο MEGA το απόγευμα της Δευτέρας.

Μάλιστα όπως συμπλήρωσε: «Σε μια οικονομία πληγωμένη που είχε παράξει μόνο αρνητικές ειδήσεις - παρήγαγε αρνητικές ειδήσεις για πάρα πολλά χρόνια - έχουμε πλέον το εξής: Σε δύσκολες περιόδους, σε περιόδους εισαγόμενων κρίσεων, για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά έχουμε αύξηση του διαθέσιμου εισοδήματος των πολιτών».

Σε ερώτηση σχετικά με την τιμή του πετρελαίου (αν και έχει φθηνύνει το πετρέλαιο στο βαρέλι, εμείς πληρώνουμε πιο ακριβά το πετρέλαιο και το πετρέλαιο θέρμανσης) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επεσήμανε: «Καταρχάς να πούμε ότι - γι' αυτό το οποίο λέτε - αυτό είναι και ένα μέρος του αντικειμένου του ελέγχου των υπηρεσιών, να βλέπουμε να μην μειώνονται οι τιμές με την ταχύτητα που αντιστοίχως αυξάνονται, ειδικά όταν οι αιτίες που δημιουργούσαν την προγενέστερη αύξηση έχουν αρχίσει να περιορίζονται. Αυτός είναι και ο ρόλος των ελεγκτικών αρχών. Να σας πω ότι από την αρχή του έτους, έχουν γίνει, όπως έχω σημειώσει, περισσότεροι από 20.000 έλεγχοι στην αγορά, έχουν διαπιστωθεί πάνω από 1521 παραβάσεις και το ποσό των προστίμων αυτών ανέρχεται στα επτά εκατομμύρια ευρώ - των παραβάσεων, γιατί δεν έχουν καταλήξει όλοι οι έλεγχοι σε παραβάσεις. Ενώ έχουν βεβαιωθεί και έχουν εισπραχθεί πέντε εκατομμύρια τριακόσιες χιλιάδες».
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.