Μενού
Λογαριασμός ρεύματος
Λογαριασμός ρεύματος | ΓΙΩΡΓΟΣ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ/EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Σε ισχύ από σήμερα, Πρωτοχρονιά, το νέο σύστημα τιμολόγησης ρεύματος. Όσοι δεν έκαναν καμία επιλογή μέχρι τις 31/12/23, εντάσσονται αυτόματα στο πράσινο

Χθες, Κυριακή, ανακοινώθηκαν και οι τελικές τιμές του πράσινου τιμολογίου για τον μηνά Ιανουάριο.

Όπως προέκυψε, οι τιμές είναι χαμηλότερες και από την περίοδο που εφαρμόζονταν οι κρατικές επιδοτήσεις, τουλάχιστον για τον μήνα Ιανουάριο. Υπάρχει μια ελαφριά κάμψη σε σχέση με τις τιμές του Νοεμβρίου στα 102,2 ευρώ είναι η τελική τιμή, η οποία πλέον μας ενδιαφέρει, διότι βάσει αυτής καθορίζονται πλέον όλα τα πράσινα αλλά και τα κίτρινα τιμολόγια - αυτά δηλαδή που χαρακτηρίζονται ως κυμαινόμενα.

Οι τιμές του πράσινου τιμολογίου ρεύματος

Όπως προκύπτει από τα ανακοινωθέντα, όσοι καταναλώνουν από 0 έως 500 κιλοβατώρες ανά μήνα, θα πληρώσουν από τα 13,6 λεπτά έως τα 18,1 λεπτά ανά κιλοβατώρα.

Κάπως υψηλότερες είναι οι τιμές από τις μεγαλύτερες καταναλώσεις. Δεν έχουν όλοι οι πάροχοι διαφοροποίηση, αλλά θα πρέπει οι καταναλωτές να το λάβουν και αυτό υπόψη τους. Από 14,6 έως18,1 λεπτά στις καταναλώσεις που υπερβαίνουν τις 500 κιλοβατώρες ανά μήνα.

Στο νυχτερινό τιμολόγιο η τιμή ξεκινάει από τα 11,2 λεπτά και καταλήγει στα 18,1 λεπτά.

Πλην τούτων, οι καταναλωτές θα πρέπει να πληρώσουν και το πάγιο, που κυμαίνεται μεταξύ 4-5 ευρώ, ανάλογα με τον πάροχο. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA