Ο Ντόναλντ Τραμπ ανήγγειλε αργά το βράδυ της Κυριακής (τοπική ώρα) μέσω Truth Social ότι οι πρώτες ενημερωτικές επιστολές του για τους «ανταποδοτικούς», τιμωρητικούς δασμούς που εννοεί να επιβάλει σε άλλες χώρες θα αρχίσουν να επιδίδονται στις κυβερνήσεις τους από τις 12:00 σήμερα (ώρα ανατολικής ακτής· 19:00 ώρα Ελλάδας).
Αμέσως μετά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, απείλησε όσες χώρες ευθυγραμμίζονται με «τις αντιαμερικανικές πολιτικές» της συμμαχίας BRICS θα υποστούν «επιπρόσθετο δασμό 10%», πληκτρολογώντας τη λέξη «επιπρόσθετο» με κεφαλαία, όπως συνηθίζει για έμφαση.
«Δεν θα υπάρξουν εξαιρέσεις σε αυτή την πολιτική», συμπλήρωσε.
Δεν ξεκαθάρισε τι εννοούσε με τον όρο «αντιαμερικανικές πολιτικές».
Η συμμαχία αυτή, στην οποία αρχικά συμμετείχαν η Βραζιλία, η Ρωσία, η Ινδία και η Κίνα όταν συστήθηκε το 2009, πρόσθεσε κατόπιν τη Νότια Αφρική και πέρυσι την Αίγυπτο, την Αιθιοπία, την Ινδονησία, το Ιράν, τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ινδονησία.
Νωρίτερα χθες, η συμμαχία αυτή αναπτυσσόμενων χωρών, η οποία διεξήγαγε σύνοδο κορυφής στη Βραζιλία, εξέφρασε τη «σοβαρή ανησυχία» της για την επιβολή «μονομερών» δασμών από τις ΗΠΑ, χωρίς να τις κατονομάσουν, τονίζοντας πως τα μέτρα αυτής της φύσης «πλήττουν τις προοπτικές της παγκόσμιας οικονομικής ανάπτυξης».
- Θρίλερ στη Θεσσαλονίκη: Φοιτητής απειλεί να πέσει από τον τρίτο όροφο
- Έλληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Μελισσοκόμος εξαπέλυσε σμήνη κατά αστυνομικών για να σώσει καρκινοπαθή φίλο της από την έξωση
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.