Μενού
  • Α-
  • Α+

Ιδιαίτερο συμβολισμό είχε η φωτογράφιση της Γκρέτα Τούνμπεργκ, για το εξώφυλλο του περιοδικού του Guardian. H 18χρονη πλέον, ακτιβίστρια, ταγμένη εδώ και χρόνια σε δράσεις για την προστασία του περιβάλλοντος, φωτογραφήθηκε,  από τον Marcus Ohlsson και παραχώρησε αποκλειστική συνέντευξη στον Simon Hattenstone, κάνοντας «την απόλυτη θυσία», όπως αναφέρει ο Guardian:

Την περιέλουσαν με μαύρη μπογιά, η οποία έσταξε στο πρόσωπο, τα μάτια, το λαιμό, τους ώμους της Γκρέτα, παραπέμποντας στις επιπτώσεις του πετρελαίου. Μάλιστα στο λογαριασμό του Guardian στο Instagram, δημοσιεύτηκε σχετικό βίντεο, με τη λεζάντα: «Για όσους αμφέβαλαν για την αυθεντικότητα της φωτογράφισης».

https://www.instagram.com/p/CUMycfPqNzn/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loadinghttps://www.instagram.com/p/CURxqhRIGuV/?utm_source=ig_embed&utm_campaign=loading

«Ήταν καλύτερα απ’ό,τι πίστευα. Είχα μια κορδέλα στα μαλλιά για να μην μαυρίσουν, αλλά τελικά, η μπογιά, πέρασε την κορδέλα και τα μαλλιά μου έγιναν κατάμαυρα. Ήταν πολύ δύσκολο να βγάλω μετά τη μπογιά»,  ανέφερε η ίδια για την εμπειρία της. Η 18χρονη από τη Σουηδία περιγράφει την προσωπική της μεταμόρφωση από τη στιγμή που ξεκίνησε την απεργία στο σχολείο της, αλλά και το πώς νιώθει ως η πιο διάσημη ακτιβίστρια για το κλίμα.

Μεταξύ άλλων ανέφερε πως ο αυτισμός της είναι και η υπεδύναμή της. «Πολλοί άνθρωποι με αυτισμό έχουν ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον με το οποίο μπορούν να ασχολούνται για πάντα χωρίς να βαριούνται. Αυτό είναι πολύ χρήσιμο κάποιες φορές. Ο αυτισμός μπορεί να είναι κάτι που σε συγκρατεί, όμως αν βρεθείς στις σωστές συνθήκες, αν έχεις γύρω σου σωστούς ανθρώπους και τις προσαρμογές που χρειάζεσαι, και νιώθεις πως έχεις ένα σκοπό, τότε μπορεί να αποδειχτεί κάτι που μπορείς να αξιοποιήσεις για καλό. Και νομίζω πως αυτό κάνω αυτή τη στιγμή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA