Μενού
  • Α-
  • Α+

Χιλιάδες νέοι, μεταξύ των οποίων και η Γκρέτα Τούνμπεργκ, θα μετάσχουν στην σύνοδο Youth4Climate που γίνεται αυτήν την εβδομάδα στο Μιλάνο, όπου περίπου 400 από 190 χώρες από αυτούς προγραμματίζεται να συναντηθούν με αξιωματούχους για την χάραξης πολιτικής, είτε εξ αποστάσεως είτε δια ζώσης, για να καταλήξουν σε προτάσεις για την καταπολέμηση των κλιματικών αλλαγών.

Διαβάστε ακόμα: Κλιματική αλλαγή - Οι ημέρες με ακραίες θερμοκρασίες άνω των 50 βαθμών έχουν πια διπλασιαστεί στη Γη, σε σχέση με τη δεκαετία του ‘80

Η Σουηδή ακτιβίστρια, δεν εμφανίστηκε και πολύ αισιόδοξη για τις συνομιλίες που θα διεξαχθούν αυτήν την εβδομάδα για το κλίμα στην Ιταλία σε δηλώσεις που έκανε κατά την άφιξή της στο Μιλάνο. Ερωτηθείσα αν περιμένει πολλά από τις συνομιλίες αυτές, η Τούνμπεργκ απάντησε: «Για να είμαι ειλικρινής, όχι πολλά. Περιμένουμε ότι θα είναι όπως κάθε άλλη συνάντηση, πολλά λόγια».

Οι προτάσεις τους θα εξεταστούν από τους υπουργούς που είναι αρμόδιοι για το κλίμα και τα ενεργειακά ζητήματα, οι οποίοι θα μετάσχουν σε προπαρασκευαστική σύνοδο που θα γίνει αργότερα αυτήν την εβδομάδα στο ίδιο κέντρο διασκέψεων στο Μιλάνο ενόψει της διεθνούς διάσκεψης του ΟΗΕ COP26 που θα διεξαχθεί τον Νοέμβριο στη Γλασκώβη, στην Σκωτία. Οι καλύτερες από τις προτάσεις των νέων θα μεταβιβαστούν για να εξεταστούν κατά την COP26.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA