Μενού
Zero Waste Horeca Hub
Zero Waste Horeca Hub | Coca Cola
  • Α-
  • Α+

Η ψηφιακή πλατφόρμα εκπαίδευσης και διάκρισης που ενθαρρύνει τις επιχειρήσεις και τους εργαζόμενους στον κλάδο καφεστίασης και φιλοξενίας να ενσωματώσουν στη δραστηριότητά τους πρακτικές βιώσιμης λειτουργίας είναι εδώ, προσφέροντας δωρεάν όλα όσα χρειάζεστε για να υιοθετήσετε στην πράξη μία Zero Waste κουλτούρα.  Η Coca-Cola Hellas πρόσφατα παρουσίασε το 1ο ψηφιακό Zero Waste HoReCa Hub – μία μετεξέλιξη του Δικτύου Zero Waste HoReCa που υφίσταται από το 2019 – προσκαλώντας τον κλάδο να το γνωρίσει καλύτερα. 

Με το ψηφιακό πλέον Zero Waste HoReCa Hub επιχειρηματίες και επαγγελματίες του κλάδου καφεστίασης και φιλοξενίας από οποιαδήποτε περιοχή της Ελλάδας και έχουν την δυνατότητα να εκπαιδευτούν και να υιοθετήσουν ένα μοντέλο λειτουργίας μηδενικών απορριμμάτων, μέσα από πολύ συγκεκριμένα και κατανοητά στάδια. 

Πώς μπορούν να απολαύσουν οι επιχειρήσεις HoReCa τα προνόμια της νέας πρωτοβουλίας;

Ο τρόπος λειτουργίας του ψηφιακού Δικτύου είναι ιδιαιτέρως απλός και  κατανοητός, καθώς οι ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις, που απασχολούν μέχρι και 250 εργαζόμενους, δεν έχουν παρά να επισκεφτούν το zerowastefuture.gr/diktyo-horeca και να ακολουθήσουν προκαθορισμένα βήματα για να γίνουν μέλη του.

 

horeca
Zero Waste Hub Horeca | Coca Cola

 

Κατά τη διάρκεια του «ταξιδιού» τους, οι συμμετέχοντες συγκεντρώνουν βαθμούς, ώστε να διακριθούν σε Gold, Silver ή Bronze μέλη του Zero Waste Future, αναλόγως με τη βαθμολογία που θα συγκεντρώσουν. 

Πιο συγκεκριμένα:

  • Οι ενδιαφερόμενοι προχωρούν στην εγγραφή τους, με την επίσκεψή τους στην ηλεκτρονική διεύθυνση ZeroWasteFuture.gr και τη δήλωση ενδιαφέροντος στην πλατφόρμα. 
  • Εκεί διατίθεται πλούσιο υλικό που θα βοηθήσει στην περαιτέρω κατανόηση της βιώσιμης ανάπτυξης και των αρχών ανακύκλωσης και θα διευκολύνει τη μετάβαση των επιχειρήσεων στην κυκλική οικονομία. 
  • Επιπλέον, παρέχεται η δυνατότητα παρακολούθησης ψηφιακών επιμορφωτικών σεμιναρίων γύρω από την κυκλική οικονομία και τους τρόπους ορθής ανακύκλωσης απορριμμάτων, τα οποία είναι διαθέσιμα διαρκώς. 
  • Με την ολοκλήρωση της εκπαίδευσης, οι συμμετέχουσες επιχειρήσεις καταγράφουν τα απορρίμματα που προκύπτουν από τη λειτουργία της επιχείρησης σε καθημερινή βάση, για το διάστημα ενός μήνα. 
  • Με βάση την καταγραφή αυτή, λαμβάνουν διάκριση ως Gold, Silver ή Bronze μέλη του 1ου ψηφιακού Zero Waste HoReCa Network, αναλόγως της απόδοσής τους και της επίτευξης μετρήσιμων στόχων.  


Τι έχετε να περιμένετε από τη νέα ψηφιακή πλατφόρμα Zero Waste HoReCa;

Με τη συμμετοχή της στο Zero Waste HoReCa Hub, μία επιχείρηση HoReCa ενισχύει το ανταγωνιστικό της πλεονέκτημα καθώς εξοικειώνεται με τη βιώσιμη τεχνογνωσία. Ταυτόχρονα,  μαθαίνει να ασκεί πρακτικές φιλικές προς το περιβάλλον, προσελκύοντας έτσι ένα περιβαλλοντικά ευαισθητοποιημένο κοινό. Επιπλέον, είναι άξιο αναφοράς ότι με αυτόν τον τρόπο συμβάλλει στην αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής. Μάλιστα, σύμφωνα με μελέτη που αποτύπωσε η Katie Young, Head of Strategic Insights,  για το «GlobalWebIndex», το 61% των καταναλωτών θα επέλεγαν μία κοινωνικά και περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιχείρηση.. 

Την ίδια στιγμή, τα μέλη ενός τέτοιου Δικτύου, μέσα από την εφαρμογή zero waste πρακτικών, πέραν της μείωσης του περιβαλλοντικού τους αποτυπώματος, επιτυγχάνουν και μείωση του κόστους λειτουργίας τους, από την εξοικονόμηση και βελτιστοποίηση α) των προμηθειών, της αποθήκευσης, της χρήσης ενέργειας και νερού, β) των επιλογών του μενού προς τους πελάτες, γ) την καλύτερη αξιοποίηση του ανθρώπινου δυναμικού, δ) τη διαχείριση των απορριμμάτων. Παράλληλα, εφαρμόζοντας «πράσινες» πρακτικές κατά την καθημερινή λειτουργία τους, θα επιτύχουν μείωση δημοτικών τελών, μόλις τεθεί σε εφαρμογή το Σύστημα «Πληρώνω όσο Πετάω». 

Όλα όσα χρειάζεσαι, για να σου λυθεί κάθε απορία

Μέσω του Zero Waste Hub οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις αποκτούν πρόσβαση στην τρέχουσα νομοθεσία σε εθνικό και ευρωπαϊκό επίπεδο ως προς τα πλαστικά μιας χρήσης, σε εκπαιδευτικά σεμινάρια που πραγματοποιούνται ψηφιακά, σε βέλτιστες πρακτικές και εξατομικευμένη συμβουλευτική ορθής διαχείρισης απορριμμάτων και του σωστού διαχωρισμού των υλικών στην πηγή.  Εξίσου σημαντικό είναι ότι εκεί τα μέλη εκτίθενται σε ένα σύστημα παρακολούθησης και  καταγραφής των αποτελεσμάτων της επιχείρησής τους, ώστε κατόπιν να λάβουν την αντίστοιχη Zero Waste διάκριση.

 

Zero Waste Horeca Hub
Zero Waste Horeca Hub | Coca Cola

 

Μέσα από αυτήν την καινοτόμα ψηφιακή πλατφόρμα η Coca-Cola Hellas και τα μέλη του digital Hub συμβάλουν στην αύξηση των ποσοστών ανακύκλωσης σε εθνικό επίπεδο, καθώς τα οφέλη ειναι πολλαπλάσια αν όλοι μαζί αλλάξουμε τον τρόπο που αντιμετωπίζουμε τα απορρίμματα και να τα κάνουμε κομμάτι της κυκλικής οικονομίας, αναπτύσσοντας μια ισχυρή κουλτούρα πρόληψης, ανακύκλωσης και κομποστοποίησης η οποία θα είναι αυτονόητο μέρος της καθημερινής συμπεριφοράς μας. 

*Υπενθυμίζεται ότι το Δίκτυο Zero Waste HoReCa – που έως σήμερα αριθμεί 569 μέλη – ιδρύθηκε το 2019 στο πλαίσιο της πλατφόρμας Zero Waste Future από την Coca-Cola Hellas και την Οικολογική Εταιρεία Ανακύκλωσης, με την υποστήριξη του Ιδρύματος της Coca-Cola (The Coca-Cola Foundation).