Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο σάλος που προκλήθηκε από το βίντεο που εμφανίζει τον Γάλλο ποδοσφαιριστή της Γουέστ Χαμ, Κερτ Ζουμά, να κλωτσάει τη γάτα της οικογένειας μέσα στο σπίτι του, δεν θα μπορούσε να περάσει χωρίς κυρώσεις, τόσο για τον ίδιο, όσο και για την ομάδα του. 

Διαβάστε ακόμη: Βραζιλία: Γυναίκα έδεσε τον αρνητή άνδρα της με σκοινί και τον... έσυρε στο εμβολιαστικό κέντρο

Ετσι, παρά τη συγγνώμη του παίκτη, η βρετανική ομάδα επέβαλε πρόστιμο 250.000 λιρών (σχεδόν 300.000 ευρώ), το μέγιστο δυνατό πρόστιμο (βάσει κανονισμών) που θα μπορούσε να του επιβληθεί και τα χρήματα δόθηκαν σε φιλανθρωπικά ιδρύματα για τα ζώα. Ο Ζουμά αγωνίστηκε πάντως κανονικά απέναντι στη Γουότφορντ κάτι που προκάλεσε την αποδοκιμασία πολλών Βρετανών για τη στάση του συλλόγου, ανάμεσα τους και ο θρύλος του αγγλικού ποδοσφαίρου, Γκάρι Λίνεκερ

https://twitter.com/GaryLineker/status/1491347066714423297?ref_src=twsrc^tfw

Μάλιστα, όταν ο Ζουμά δέχθηκε μια κλωτσιά στον αγώνα και έπεσε στον αγωνιστικό χώρο, οι οπαδοί της Γουότφορντ άρχισαν να τραγουδούν ειρωνικά «έτσι νιώθει και η γάτα σου!». Στην Αγγλία δεν θα ασκηθεί δίωξη στον Γάλλο παίκτη, αλλά στην πατρίδα του έχει ήδη υποβληθεί μήνυση και απειλείται μέχρι και με φυλάκιση τεσσάρων ετών.

Την «πλήρωσε» και η Γουέστ Χαμ

Δεν είναι όμως, μόνο ο Ζουμά που πληρώνει τις συνέπειες για την απαράδεκτη πράξη του, αλλά ακριβά πληρώνει το τίμημα της διαχείρισης στην υπόθεση του Κερτ Ζουμά και η Γουέστ Χαμ. Συγκεκριμένα, ο σύλλογος του Λονδίνου προκάλεσε ερωτηματικά και αρνητικές εντυπώσεις για τη μεγάλη καθυστέρηση να επιβάλει κυρώσεις στον Γάλλο στόπερ μετά την κακοποίηση της γάτας του και κυρίως, αρνητική αίσθηση προκάλεσε το γεγονός, ότι ο Ντέιβιντ Μόγιες τον συμπεριέλαβε κανονικά στο αρχικό σχήμα για το παιχνίδι κόντρα στη Γουότφορντ.

Πάντως, η Γουέστ Χαμ μετράει ήδη τις δικές της οικονομικές συνέπειες, καθώς η «Vitality», ασφαλιστική εταιρεία με την οποία σύναψε χορηγία το κλαμπ το περασμένο καλοκαίρι, ανακοίνωσε πως αναστέλλει επ' αόριστον τη συνεργασία τους στη «σκιά» του σάλου που ξέσπασε.

https://twitter.com/footballdaily/status/1491427192731058177?ref_src=twsrc^tfw

«Είμαστε πάρα πολύ αναστατωμένοι μετά το βίντεο που είδαμε με τον Κερτ Ζουμά. Στη Vitality, καταδικάζουμε την κακοποίηση των ζώων και τη βία οποιουδήποτε είδους. Είμαστε επίσης εξαιρετικά δυσαρεστημένοι με την κρίση και τα αντανακλαστικά που (δεν) επέδειξε ο σύλλογος ως απάντηση στο περιστατικό. Κατόπιν όλων αυτών, αναστέλλουμε τη συνεργασία μας με τη Γουέστ Χαμ με άμεση ισχύ. Θα παραμείνουμε σε επαφές με τον σύλλογο για να καταλάβουμε ποιες θα είναι οι επόμενες δράσεις που θα λάβει ώστε να αντιμετωπίσει την κατάσταση», ανέφερε στην ανακοίνωσή της η εταιρεία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA