Μενού
  • Α-
  • Α+

Μπορεί η FIFA να προκάλεσε θύελλα αντιδράσεων με την απόφασή της να αναθέσει στο Κατάρ τη διοργάνωση του Μουντιάλ 2022, αλλά δεν αποκλείεται στο μέλλον αυτό να διεξαχθεί και στη Βόρεια Κορέα, όπως τόνισε σε δηλώσεις του ο Τζάνι Ινφαντίνο, ο οποίος είναι σίγουρος ότι το φετινό Παγκόσμιο Κύπελλο θα αλλάξει την άποψη της Δύσης για τον αραβικό κόσμο.

Ο πρόεδρος της παγκόσμιας ποδοσφαιρικής ομοσπονδίας έκανε δηλώσεις και προκάλεσε και πάλι θόρυβο με όσα είπε, αφού άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο διεξαγωγής του Μουντιάλ στη Βόρεια Κορέα τα επόμενα χρόνια. «Οποιαδήποτε χώρα μπορεί να διοργανώσει ένα event. Αν η Βόρεια Κορέα θέλει να διοργανώσει κάτι… Βασικά πήγα στην Βόρεια Κορέα πριν από μερικά χρόνια και τους ζήτησα αν ήταν έτοιμοι να φιλοξενήσουν ένα Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών. Τελικά δεν κατάφερα να τους πείσω αλλά θα πήγαινα εκεί άλλες 100 φορές αν βοηθούσε. Μόνο η δέσμευση μπορεί να φέρει πραγματική αλλαγή. Είμαστε ένας παγκόσμιος οργανισμός και θέλουμε να παραμείνουμε ένας οργανισμός που ενώνει τον κόσμο», είπε αρχικά ο Ινφαντίνο, ο οποίος στη συνέχεια αναφέρθηκε ξανά στο φετινό Μουντιάλ στο Κατάρ.

«Είμαι πεπεισμένος ότι αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο θα ανοίξει τα μάτια σε πολλούς ανθρώπους από την Δύση για τον αραβικό κόσμο. Ζούμε στον ίδιο πλανήτη, πρέπει να ζήσουμε μαζί. Πρέπει να καταλάβουμε ο ένας τον άλλον, αλλά και να συνειδητοποιήσουμε ότι είμαστε διαφορετικοί, με άλλα πιστεύω, ιστορία, καταβολές, αλλά ζούμε στον ίδιο κόσμο. Και πρέπει να τα πηγαίνουμε καλά ο ένας με τον άλλον. Γι΄ αυτό αν έρθετε εδώ και δείτε κάτι λάθος, πείτε το, αλλά πείτε επίσης πώς μπορούμε να το διορθώσουμε για να μπορέσουμε να βοηθήσουμε».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA