Μενού
  • Α-
  • Α+

Νέες «ρουκέτες» κατά του Νίκου Παππά και της «ομάδας του» για μεθοδεύσεις δημιουργίας media επιρροής του ΣΥΡΙΖΑ και τη χρήση τους ακόμα και για σπίλωση πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους, φέρεται να εκτόξευσε στη σημερινή τέταρτη ημέρα κατάθεσής του στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής, ο Χρήστος Καλογρίτσας, βάζοντας κατά πληροφορίες ξεκάθαρα πλέον στο «κάδρο» τον Κύπριο δικηγόρο με εξειδίκευση στις offshore Αρτέμη Αρτεμίου και ταυτίζοντάς τον με τον Νίκο Παππά.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Μήνυση κατά του προέδρου κατέθεσε ο Νίκος Παππάς

Νέο SMS Καλογρίτσα - Παππά για την εγγυητική

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο επιχειρηματίας κατέθεσε νέο SMS ανάμεσα στον ίδιο και τον κ. Παππά, όπου σε επισήμανση δική του ότι «μάλλον … τζίφος» και ερώτηση του πρώην Υπουργού τι εννοεί, ο κ. Καλογρίτσας αναφέρεται ξεκάθαρα στην απουσία μέχρι τότε εγγυητικής επιστολικής για συμμετοχή στο διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και  ονομαστικά στον έναν εκ των ιδιοκτητών της λιβανέζικης κατασκευαστικής Σάμερ Χούρι, συστήνοντας στον Νίκο Παππά να τον παροτρύνει να πιέσει στο Λονδίνο για την έκδοση των χρημάτων επειδή αφορούν στην ελληνική κυβέρνηση.   

Αρτέμης Αρτεμίου = Νίκος Παππάς

Ιδιαίτερη αίσθηση και σφοδρά πυρά εκ μέρους της ΝΔ έχουν προκαλέσει και οι πληροφορίες, που θέλουν τον μάρτυρα, να μιλάει για εξαιρετικά στενές σχέσεις του Νίκου Παππά με τον Αρτέμη Αρτεμίου, αποδίδοντάς του ειδικό ρόλο στην αναζήτηση και άντληση των απαιτούμενων κεφαλαίων για τη δημιουργία του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel, ταυτίζοντάς τον μάλιστα απόλυτα με τον κ. Παππά με τη φράση «Ήταν ο Αρτεμίου ο ίδιος ο κ. Παππάς».

Ο Αρτεμίου κι ο κωδικός «Α2»

Ορισμένες πηγές μάλιστα υποστηρίζουν πως ο Χρήστος Καλογρίτσας έδειξε τον κ. Αρτεμίου ως το πρόσωπο πίσω από τον κωδικό «Α2» με το ονοματεπώνυμο «Α –Α», που φέρεται να είχε ισχυριστεί σε άλλη κατάθεση ότι αναφέρεται στο σημειωματάριο του και σχετίζεται με τις μετοχές του Νίκου Παππά, με τις οποίες - πάντα κατά πληροφορίες – ο ίδιος ο επιχειρηματίας συμμετείχε στο 50% του καναλιού.

Το Documento - η διαφωνία με τις επιθέσεις κατά αντιπάλων - οι πιέσεις

Παράλληλα, ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι πληροφορίες που εμφανίζουν τον Χρήστο Καλογρίτσα να έχει αναφερθεί εκτενώς στην έκδοση της φιλοσυριζαϊκής εφημερίδας Documento.

Κατά πληροφορίες, ο μάρτυρας υποστήριξε:

1.πως πίσω και από αυτό το εγχείρημα βρισκόταν ως «πρωταγωνιστής» ο Νίκος Παππάς

2.πως ο ίδιος είχε βάλει σε αυτή 2,9 εκατομμύρια ευρώ και μπορεί να το αποδείξει με έγγραφα που διαθέτει

3.ότι εν τέλει τον πίεσαν με απειλητικό τρόπο να αποχωρήσει από το σχήμα ο κ. Παππάς με SMS (που παρέθεσε στην Επιτροπή)η «ομάδα του» και σημαίνον πρόσωπο του Μεγάρου Μαξίμου όταν διαφώνησε με την κατευθυντήρια γραμμή επίθεσης πολιτικών αντιπάλων και των συζύγων τους, αναφέροντας μάλιστα ως «στόχους» τις συζύγους του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη και του Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γιάννη Στουρνάρα. «Μου έδωσαν το φιλί του Ιούδα», φέρεται να έχει σχολιάσει μεταξύ άλλων.

ΝΔ: Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να σιωπά  

Οι νέες «βόμβες» του Χρήστου Καλογρίτσα πυροδότησαν την έντονη αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αφού επισημαίνει τις πληροφορίες αναφορικά με την κατεύθυνση των 3 εκατομμυρίων ευρώ της CCC στο Documento μετά το ναυάγιο της απόκτησης καναλιού, καλεί τον ΣΥΡΙΖΑ να αφήσει κατά μέρους τη στάση σιωπής και να παράσχει πειστικές απαντήσεις, απευθύνοντας τα εξής ερωτήματα:

-Ποια ήταν η διαδρομή των 3 εκατομμυρίων ευρώ;

-Πώς ένας εργαζόμενος σε μια εφημερίδα, στην οποία έχουν καταλήξει 3 εκατομμύρια, γίνεται στη συνέχεια ιδιοκτήτης;

-Ποιος ο ρόλος του κ. Αρτέμη Αρτεμίου στην αναζήτηση χρημάτων για τη δημιουργία του Syriza Channel;

-Είναι πράγματι οι κ.Παππάς και Αρτεμίου το ίδιο ακριβώς πράγμα;

-Οφείλονται απαντήσεις, τις οποίες οι εμπλεκόμενοι μέχρι σήμερα έχουν κάνει οτιδήποτε για να αποφύγουν.

ΣΥΡΙΖΑ: Δηλώνει «μπροστινός» αλλά ομολογεί άλλα…

Στον αντίποδα, κοινοβουλευτικές πηγές του ΣΥΡΙΖΑ, απαξίωναν την κατάθεση του κ. Καλογρίτσα, καταλογίζοντάς του αντιφάσεις και υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων πως ενώ δηλώνει «μπροστινός» του Νίκου Παππά, ομολόγησε πως έβαλε ο ίδιος 14,5 εκατομμύρια ευρώ για να κατέλθει η εταιρεία του γιου του Βλαδίμηρου στο διαγωνισμό και πως τα 3 εκατομμύρια κατέληξαν εντέλει στην ίδια εταιρεία. «Συμπλήρωσε, μάλιστα, ότι “η οικογένειά μου έβαλε σε αυτή τη δουλειά πολλές δεκάδες εκατομμύρια”. Κορυφαία στιγμή, όμως, της κατάθεσης Καλογρίτσα ήταν όταν ομολόγησε στεγνά ότι τα 3 εκατ. ευρώ της εγγυητικής κατέληξαν στην εταιρεία Βλαδίμηρος Καλογρίτσας», αναφέρουν μεταξύ άλλων οι εν λόγω πηγές.

Αύριο Τρίτη η συνέχεια

Η εξέταση του επιχειρηματία α συνεχιστεί αύριο στις 11 το πρωί και θεωρείται πολύ πιθανό αυτή να είναι και η τελευταία ημέρα κατάθεσής του στην Επιτροπή, καθώς από τους εισηγητές των κομμάτων απομένει να απευθύνει ερωτήσεις ο Βασίλης Κεγκέρογλου από το Κίνημα Αλλαγής. Κατόπιν αναμένεται νέος «πόλεμος» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με φόντο την απόφαση για τα πρόσωπα που θα κληθούν στον δεύτερο κύκλο μαρτύρων, καθώς είναι βέβαιο ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα απαιτήσει την κλήση των αδερφών Χούρι (CCC) και ιδίως του Βλαδίμηρου Καλογρίτσα, ενώ στον κατάλογο είναι βέβαιο πως θα συζητηθεί να ενταχθεί – πιθανόν από αμφότερα τα κόμματα - και ιδίως μετά τα σημερινά, ο ιδιοκτήτης του Documento Κώστας Βαξεβάνης. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA