ΠΟΛΙΤΙΚΗ
02/06/2021 18:46

Αστυπάλαια: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της VW – O διάλογος για το project

Με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen, Χέρμπερτ Ντις, συναντήθηκε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και συζήτησαν για το project που θα μετατρέψει την Αστυπάλαια σε πρότυπο νησί ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας

Αστυπάλαια: Συνάντηση Μητσοτάκη με τον CEO της VW – O διάλογος για το project
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις (Πηγή: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού)
Ανάγνωση:

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος, Μητσοτάκης συναντήθηκε στην Αστυπάλαια με τον διευθύνοντα σύμβουλο του ομίλου Volkswagen, δρ. Χέρμπερτ Ντις, ο οποίος βρίσκεται στο νησί για την εκδήλωση σχετικά με το project που θα μετατρέψει την Αστυπάλαια σε πρότυπο νησί ηλεκτροκίνησης και πράσινης ενέργειας και μίλησαν για το συγκεκριμένο project.

Διαβάστε ακόμη: Μητσοτάκης στην Αστυπάλαια: Παράθυρο για μείωση του ΦΠΑ στα νησιά

Κατά την έναρξη της συνάντησης έγινε ο εξής διάλογος:

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μόλις φτάσατε;

Χέρμπερτ Ντις: Ναι, μόλις φτάσαμε πριν από μια ώρα, και είχαμε την ευκαιρία να δούμε τις εγκαταστάσεις παραγωγής ενέργειας, τις γεννήτριες diesel. Ήδη ενημερωθήκαμε για το project και τις αλλαγές που θα φέρει. Πρέπει να ομολογήσω ότι είμαι πολύ χαρούμενος, καθώς αυτή είναι μια από τις πρώτες περιοχές που επισκέπτομαι μετά το lockdown.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Είναι μεγάλη μας χαρά που βρίσκεστε εδώ. Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένος με το γεγονός πως αυτό που ξεκίνησε ως ιδέα τώρα γίνεται πραγματικότητα. Είχα την ευκαιρία να περιηγηθώ στο νησί πριν φτάσετε εδώ και να μιλήσω με τους κατοίκους, οι οποίοι είναι πραγματικά ενθουσιασμένοι με το όλο project. Σίγουρα είναι εξαιρετικά σημαντικό για το νησί αλλά λειτουργεί και ως σύμβολο του τι μπορούμε να κάνουμε για την επιτάχυνση της πράσινης μετάβασης. Εργαζόμαστε από κοινού το κράτος, ο Δήμος, με πρωτοπόρες στον τομέα τους δυνάμεις του ιδιωτικού τομέα. Είμαι πολύ χαρούμενος που είστε σήμερα εδώ.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις (Πηγή: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού)
Ο Κυριάκος Μητσοτάκης μαζί με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen Χέρμπερτ Ντις  (Πηγή: Γραφείο Τύπου πρωθυπουργού)

Χέρμπερτ Ντις: Και εγώ το ίδιο. Και θυμάμαι πως όταν πρωτογνωριστήκαμε, στα τέλη του 2019, δεν ήμασταν σίγουροι τι ακριβώς έπρεπε να κάνουμε, Δεν γνωρίζαμε ποιο νησί έπρεπε να επιλέξουμε. Θέλω να εκφράσω τη μεγάλη μου ικανοποίηση. Και για εμάς επρόκειτο για ένα project που έπρεπε να κατανοήσουμε, ίσως να αυτοσχεδιάσουμε, αλλά έγινε σπουδαία δουλειά -παρά την πανδημία. Είμαι πολύ ικανοποιημένος.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Καθώς περπατούσα στο νησί είδα την πρώτη μορφή ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τους παλιούς ανεμόμυλους. Και τώρα βλέπουμε τις ΑΠΕ του μέλλοντος: νέες μονάδες ηλιακής και αιολικής ενέργειας που ηλεκτροδοτούν ηλεκτρικά οχήματα. Είναι συναρπαστικό. Και είμαι πολύ χαρούμενος που είστε εδώ.

Στη συνέχεια, ο πρωθυπουργός παρακολούθησε την παράδοση 12 φορτιστών και οκτώ ηλεκτρικών αυτοκινήτων, δωρεά της Volkswagen, στην Αστυνομία, τη δύναμη του Λιμενικού και την Πολιτική Αεροπορία. Επίσης δωρήθηκε ένα ασθενοφόρο. Ο πρωθυπουργός και ο κ. Ντις είχαν συζήτηση με κατοίκους για τα οφέλη από τα ηλεκτροκίνητα αυτοκίνητα για τους πολίτες και το περιβάλλον και ειδικά για την Αστυπάλαια που γίνεται ένα πρότυπο νησί «πράσινης» ανάπτυξης. Στη συνέχεια ο Πρωθυπουργός και ο κ. Ντις πραγματοποίησαν μία σύντομη στάση στο Αρχαιολογικό Μουσείο του νησιού.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣ ΑΣΤΥΠΑΛΑΙΑ VOLKSWAGEN

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ