Μενού
  • Α-
  • Α+

Το πρώτο ενεργειακά «πράσινο» νησί της Μεσογείου θα αποτελέσει η Αστυπάλαια, όπου υλοποιείται η προ επτά μηνών συμφωνία της κυβέρνησης με τη Volkswagen για το φιλόδοξο σχέδιο της ηλεκτροκίνησης που αναπτύσσεται στο νησί.

Μάλιστα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στην Αστυπάλαια, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, συναντήθηκε με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Volkswagen AG, Dr. Herbert Diess, ενώ στη συνέχεια παραβρέθηκε στην παράδοση δωρεάς υπηρεσιακών αυτοκινήτων και φορτιστών από την Volkswagen στις τοπικές αρχές, στην αστυνομία και το λιμενικό.

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ξεκίνησε την επίσκεψή του στο νησί με περιοδεία στη Χώρα της Αστυπάλαιας. Πρώτος σταθμός ο παραδοσιακός φούρνος «Ηλιάνα», της Αστυπάλαιας, που φημίζεται για τα αρτοποιήματά του, έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων τα οποία εξάγει στην Ευρώπη και την Αμερική.

«Είναι πολύ σπουδαίο και είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούργιες δουλειές και στους δικούς μας τόπους, αρκεί να επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εσύ ήρθες και πάντρεψες παραδοσιακά προϊόντα με τις γεύσεις που ξέρουμε ότι αναζητούν οι πελάτες σου και κάνεις κάτι πολύ σπουδαίο: δημιούργησες δουλειές και κυρίως εσύ είσαι ικανοποιημένος που μπορείς να ζεις, να παράγεις και να είσαι δημιουργικός στον τόπο σου», ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης απευθυνόμενος στον ιδιοκτήτη του εργαστηρίου, Δημήτρη Πετρίδενα.

«Μας έχετε δώσει πάρα πολλά εργαλεία να ξέρετε, μας έχετε βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα. Ειλικρινά σταθήκατε στήριγμα και αρωγοί στις επιχειρήσεις», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πετρίδενας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει πως: «Χαίρομαι που το ακούω και είναι σημαντικό να το λένε κυρίως οι άνθρωποι της αγοράς. Διότι η κρίση ήταν πολύ μεγάλη και σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές έτσι ώστε όταν με το καλό έρθει η ανάκαμψη, που θα έρθει σύντομα, να μπορείτε να πατάτε στα πόδια σας και να αναπτυχθείτε κι άλλο».

Ο κ. Πετρίδενας, ξενάγησε τον πρωθυπουργό στους χώρους του εργαστηρίου, του μίλησε για τις πρώτες ύλες που προσφέρει το νησί και είναι το «κλειδί» για την επιτυχία των δημιουργημάτων του και μοιράστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περηφάνια που νιώθει για το γεγονός ότι τα προϊόντα του διατίθενται σε πολλές αγορές του κόσμου. Ανέφερε, επίσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης σημείωσε πως έχουν γίνει μειώσεις στο φόρο εισοδήματος και στις επιχειρήσεις προσθέτοντας ότι «ο ΦΠΑ θα είναι το επόμενο βήμα -όταν με το καλό ισορροπήσουν πλήρως τα δημόσια οικονομικά μας».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA