Μενού
  • Α-
  • Α+

Την ευκαιρία να περιηγηθεί στην Χώρα της Αστυπάλαιας είχε σήμερα Τετάρτη (2/6) ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος επισκέπτεται το νησί του Αιγαίου επ' αφορμή της επένδυσης της Wolkswagen Group, με στόχο να καταστεί αυτό το πρώτο «πράσινο» και «έξυπνο» νησί της Μεσογείου. Μάλιστα, σε δηλώσεις του ο πρωθυπουργός δεν παρέλειψε να αναφερθεί στην ακολουθούμενη πολιτική μείωσης των φορολογικών συντελεστών. Υπενθύμισε συγκεκριμένα ότι έχουν γίνει μειώσεις στο φόρο εισοδήματος και στις επιχειρήσεις υπογραμμίζοντας ότι «ο ΦΠΑ θα είναι το επόμενο βήμα -όταν με το καλό ισορροπήσουν πλήρως τα δημόσια οικονομικά μας».

Διαβάστε ακόμα: Μητσοτάκης στην Αστυπάλαια: Αυτά είναι τα αυτοκίνητα που δώρισε η Volkswagen σε Λιμενικό και Αστυνομία

Πρώτος σταθμός της πρωθυπουργικής περιοδείας ο παραδοσιακός φούρνος «Ηλιάνα», της Αστυπάλαιας, που φημίζεται για τα αρτοποιήματά του και έχει μετατραπεί σε ένα σύγχρονο εργαστήριο παραδοσιακών προϊόντων τα οποία εξάγει στην Ευρώπη και την Αμερική.

Η βόλτα στον παραδοσιακό φούρνο

Απευθυνόμενος στον ιδιοκτήτη του εργαστηρίου, Δημήτρη Πετρίδενα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επέμεινε στην ανάγκη δημιουργίας καινούργιων δραστηριοτήτων μέσω της αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων κάθε τόπου.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε ότι «είναι πολύ σπουδαίο και είναι η καλύτερη απόδειξη ότι μπορούμε να δημιουργήσουμε καινούργιες δουλειές και στους δικούς μας τόπους, αρκεί να επενδύσουμε στα συγκριτικά μας πλεονεκτήματα. Εσύ ήρθες και πάντρεψες παραδοσιακά προϊόντα με τις γεύσεις που ξέρουμε ότι αναζητούν οι πελάτες σου και κάνεις κάτι πολύ σπουδαίο: δημιούργησες δουλειές και κυρίως εσύ είσαι ικανοποιημένος που μπορείς να ζεις, να παράγεις και να είσαι δημιουργικός στον τόπο σου».

«Μας έχετε δώσει πάρα πολλά εργαλεία να ξέρετε, μας έχετε βοηθήσει σε αυτή τη δύσκολη και κρίσιμη στιγμή που περνά η χώρα. Ειλικρινά σταθήκατε στήριγμα και αρωγοί στις επιχειρήσεις», σημείωσε από την πλευρά του ο κ. Πετρίδενας με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να σημειώνει πως: «Χαίρομαι που το ακούω και είναι σημαντικό να το λένε κυρίως οι άνθρωποι της αγοράς. Διότι η κρίση ήταν πολύ μεγάλη και σκοπός μας ήταν να κρατήσουμε τις επιχειρήσεις ζωντανές έτσι ώστε όταν με το καλό έρθει η ανάκαμψη, που θα έρθει σύντομα, να μπορείτε να πατάτε στα πόδια σας και να αναπτυχθείτε κι άλλο».

Εν συνεχεία, ο κ. Πετρίδενας, ξενάγησε τον Πρωθυπουργό στους χώρους του εργαστηρίου, του μίλησε για τις πρώτες ύλες που προσφέρει το νησί και είναι το «κλειδί» για την επιτυχία των δημιουργημάτων του και μοιράστηκε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη την περηφάνια που νιώθει για το γεγονός ότι τα προϊόντα του διατίθενται σε πολλές αγορές του κόσμου. Ανέφερε, επίσης, τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι νησιωτικές επιχειρήσεις.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA