ΠΟΛΙΤΙΚΗ
03/06/2021 15:54

Δένδιας κατά Βερολίνου: Είμαστε δυσαρεστημένοι για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη

«Η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας σε μια τακτική, δε μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη Διάσκεψη του Βερολίνου», ανέφερε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας

Δένδιας κατά Βερολίνου: Είμαστε δυσαρεστημένοι για τον αποκλεισμό της Ελλάδας από τη Διάσκεψη για τη Λιβύη
(πηγή: Eurokinissi)
Ανάγνωση:

Την έντονη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς για το γεγονός ότι η Ελλάδα δεν κλήθηκε ξανά στη διάσκεψη για την Λιβύη στο Βερολίνο εξέφρασε ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός Εξωτερικών, μιλώντας στην 9η διεθνή διάσκεψη περιφερειακής ανάπτυξης «Regional Growth Conference», που γίνεται στην Πάτρα αναφορικά με τη Λιβύη δήλωσε: «Η σχέση της Ελλάδας με την κατάσταση στη Λιβύη είναι πολύ διαφορετική από ότι ήταν λίγους μήνες πριν. Η Ελλάδα έχει απευθείας διάλογο και επικοινωνία με τη λιβυκή πλευρά. Είμαστε εξαιρετικά δυσαρεστημένοι από το γεγονός ότι η Γερμανία, εμμένοντας σε μια τακτική, δε μας κάλεσε και αυτή τη φορά στη Διάσκεψη του Βερολίνου».

Ο κ. Δένδιας, μάλιστα, επεσήμανε ότι τη δυσαρέσκεια της ελληνικής πλευράς την έχει διαμηνύσει στον Γερμανό ομόλογό του. Τόνισε ότι θα κάνει το ίδιο και ο πρωθυπουργός, ενώ ο ίδιος πρόκειται σύντομα να συναντηθεί με τον ειδικό απεσταλμένο της ΕΕ για τη Λιβύη Γιαν Κούμπις για να του μεταφέρει το ίδιο. Επανέλαβε πως αυτό που οφείλει να είναι στη σκέψη της μεταβατικής κυβέρνησης είναι η μη ενεργοποίηση του τουρκολιβυκού μνημονίου, το οποίο είναι ούτως ή άλλως “νομικά ανύπαρκτο”, ενώ τόνισε πως πρέπει να αποφασιστεί οπωσδήποτε η άμεση αποχώρηση των ξένων στρατευμάτων και των μισθοφόρων από τη Λιβύη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

Google News
Ακολουθήστε το Reader στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
# TAGS:
ΝΙΚΟΣ ΔΕΝΔΙΑΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΛΙΒΥΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ