Μενού
  • Α-
  • Α+

Δριμύ κατηγορώ για νομοθέτηση σκληρών μνημονιακών ρυθμίσεων ισοπέδωσης των εργασιακών δικαιωμάτων και μετατροπής της ζωής των εργαζομένων σε «λάστιχο», χωρίς μνημόνια, προς εξυπηρέτηση λίγων και ισχυρών και με στόχο τη μετατροπή της χώρας σε ειδική οικονομική ζώνη φθηνής εργασίας, εξαπολύουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης εναντίον της κυβέρνησης και του υπουργού Εργασίας, κλιμακώνοντας την επίθεσή τους στη Βουλή και δίνοντας νέο ραντεβού αύριο στο πεζοδρόμιο, καθώς δεν  πείθονται ούτε για το θετικό πρόσημο των υπό ψήφιση ρυθμίσεων ούτε για τις καλές κυβερνητικές προθέσεις.

ΣΥΡΙΖΑ: Νεοφιλελευθερος δογματισμός υποδούλωσης των εργαζομένων

Για νομοθέτηση του σκληρού πυρήνα των απαιτήσεων του ΣΕΒ με στόχο τη μείωση του κόστους εργασίας και εργαλείο την ατομική εργασία, κατήγγειλε την κυβέρνηση η Έφη Αχτσιόγλου από τον ΣΥΡΙΖΑ. «Το νομοσχέδιο δεν απελευθερώνει τον εργαζόμενο. Τον υποδουλώνει μέσα από την παντοκρατορία της ατομικής σύμβασης», σημείωσε.

Σε εξίσου αιχμηρούς τόνους ο Πάνος Σκουρλέτης παρομοίασε τον υπουργό Εργασίας με τον «δολοφόνο με το αγγελικό πρόσωπο» από φιλμ νουάρ, κατηγορώντας την κυβέρνηση για νεοφιλελεύθερο δογματισμό και «μουχλιασμένες» προτάσεις. «Θα μας βρείτε μπροστά σας», διαμήνυσε ο Γιάννης Γκιόλας.

Σκανδαλίδης (ΚΙΝΑΛ): Το όραμά σας είναι «ο καθένας μόνος του»

Ιδιαίτερα επικριτικός ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του Κινήματος Αλλαγής, Κώστας Σκανδαλίδης, μιλώντας για «κοινωνική, παραγωγική ,πολιτική και ιδεολογική αντιμεταρρύθμιση». Κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι προσβάλλει το δικαίωμα των εργαζομένων στην αξιοπρέπεια και την αξιοπρεπή διαβίωση, προωθώντας το μεταρρυθμιστικό της όραμα «ο καθένας μόνος του». Απέκρουσε, δε, τα βέλη του Κωστή Χατζηδάκη για τη στάση της αντιπολίτευσης στις ρυθμίσεις για την άδεια πατρότητες, την επέκταση των γονικών αδειών κ.λπ, υπογραμμίζοντας πως: «Δεν θα τις καταψηφίσουμε, αλλά δε θα επιτρέψουμε για τις λίγες ρυθμίσεις “στάχτη στα μάτια” να βάλετε φωτιά στο σπίτι της εργασίας».

ΚΚΕ: Να μείνει στα χαρτιά η «σφαγή» των εργαζομένων ως «πρόβατα»

Μύδρους κατά του νομοσχεδίου εξαπέλυσαν οι βουλευτές του ΚΚΕ, που απευθύνουν σε κάθε ευκαιρία κάλεσμα στους εργαζομένους να παλέψουν για να μείνει το νομοσχέδιο στα χαρτιά.

«Εξασφαλίζετε τα πρόβατα για τους καλούς ποιμένες και τα κουρεύετε από πάνω.  Προσφέρετε στα πρόβατα καλούς κανόνες σφαγής», σχολίασε καυστικά η Λιάνα Κανέλλη, ενώ η πρώην Γενικής Γραμματέας του ΚΚΕ, Αλέκα Παπαρήγα κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι αποκαλύπτει την επιθυμία της να ανεβάσει πάση θυσία το βαθμό εκμετάλλευσης της εργατικής τάξης και να «τσακίσει» με κάθε μέσο το συνδικαλιστικό κίνημα. «Να μείνει στα χαρτιά το νομοσχέδιο για μας σημαίνει μάχη τόπο στον τόπο της δουλειάς. Θα μείνει στα χαρτιά όταν ο αγώνας, ο ενωμένος, ο άφοβος ξεκινήσει από τους χώρους δουλειάς και στη συνέχεια γίνει πανελλαδικός», είπε.

«Όχι» ξεκάθαρα από Ελληνική Λύση και ΜέΡΑ25

«Δολοφονικό» χαρακτήρισε το νομοσχέδιο ο Αντώνης Μυλωνάκης από την Ελληνική Λύση, ενώ «αδιανόητη και εγκληματική» αποδιάρθρωση των εργασιακών δικαιωμάτων που βαφτίζεται «τολμηρή μεταρρύθμιση» απέδωσε στην κυβέρνηση η Σοφία Σακοράφα εκ μέρους του ΜέΡΑ25.

Παρά την κοινή κατηγορηματική αντίθεση απέναντι στο νομοσχέδιο πάντως, η σύμπλευση των προοδευτικών δυνάμεων της αντιπολίτευσης δεν φαίνεται εφικτή. Ενδεικτική είναι η απάντηση της Αλέκας Παπαρήγα στα αλλεπάλληλα προσκλητήρια του ΣΥΡΙΖΑ, ότι: «τα μέτωπα αυτά εμείς θεωρούμε ότι υποσκάπτουν και παροπλίζουν το εργατικό κίνημα αντί να του δίνουν ώθηση να εξελιχθεί σε ορμητικό ποτάμι αντεπίθεσης. Η αλλαγή που επιδιώκετε είναι αλλαγή διακυβέρνησης». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA