Μενού
  • Α-
  • Α+

Κατεπείγουσα αγωγή κατέθεσε η υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως για τη διασφάλιση των Πανελληνίων Εξετάσεων λόγω της αυριανής 24ωρης απεργίας.

Διαβάστε ακόμη: Απεργία ΑΔΕΔΥ: Ποιοι δεν επιτρέπεται να απεργήσουν έως τις 10:00 - Πώς θα κινηθούν τα Μέσα Μεταφοράς

Σύμφωνα με την ίδια, η κήρυξη της 24ωρης απεργίας της ΑΔΕΔΥ και του Εργατοϋπαλληλικού Κέντρου Αθηνών για την Τετάρτη 16 Ιουνίου μπορεί να θέσει ανυπέρβλητα εμπόδια στην απρόσκοπτη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλαδικές Εξετάσεις και την ομαλή διενέργειά τους. H απεργία κρίθηκε εν τέλει παράνομη και οι Πανελλήνιες θα συνεχιστούν κανονικά. 

«Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας». ανέφερε χαρακτηριστικά η υπουργός Παιδείας και δηλώνει χαρούμενη που θα συνεχιστούν κανονικά οι εξετάσεις των Πανελληνίων. 

«Το Δικαστήριο έκανε δεκτή την αγωγή μας, έκρινε παράνομη την αυριανή απεργία στο βαθμό που θα επηρέαζε τις Πανελλαδικές. Χαίρομαι πολύ που οι εξετάσεις των παιδιών μας θα πραγματοποιηθούν χωρίς εμπόδια. Θα συνεχίσουν απρόσκοπτα την προσπάθειά τους για το μέλλον που ονειρεύονται» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

https://twitter.com/nkerameus/status/1404871185175810057?ref_src=twsrc^tfw

Η απάντηση ΑΔΕΔΥ στην αγωγή

Η ΑΔΕΔΥ «απάντησε» στην αγωγή της υπουργού Παιδείας:

«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. αποφάσισε να εξαιρέσει από την απεργιακή κινητοποίηση της 16ης Ιουνίου τους εκπαιδευτικούς της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης και τους Υπαλλήλους του Υπουργείου Παιδείας που εμπλέκονται στη διαδικασία των πανελληνίων εξετάσεων» αναφέρει σε σχετική ανακοίνωση.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA