Μενού
  • Α-
  • Α+

Την έντονη αντίδραση του Νίκουη Χαρδαλιά, ο οποίος χαρακτήρισε «άθλιο» το δημοσίευμα, προκάλεσε το πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, τον περασμένο Οκτώβριο με εντολή του Νίκου Χαρδάλια, δόθηκε το «πράσινο φως» στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος», να αφήσει να περάσει η αποστολή της μπασκετικής Φενέρμπαχτσέ για τον αγώνα της Ευρωλίγκας με τον Παναθηναϊκό, παρότι 4 άτομα της αποστολής της τουρκικής ομάδας εμφάνισαν πυρετό. Συγκεκριμένα η εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, με τον Γιώργο Παπαδάκη επικοινώνησε με τον Νίκο Χαρδαλιά, ο οποίος χαρακτήρισε «άθλιο το δημοσίευμα» και υποστήριξε πως «ουδέποτε υπήρξε κάτι τέτοιο». 

Διαβάστε ακόμη: Γρηγόρης Πετράκος: Επίθεση στον Αρκά - «Βρε κακομοίρη...»

Τι αναφέρει το δημοσίευμα της ΕΦΣΥΝ

Σε αποκλειστικό δημοσίευμα της «Εφημερίδας των Συντακτών», το οποίο υπογράφει η Άντα Ψαρρά, αναφέρεται ότι η αποστολή της Φενέρμπαχτσε για τον αγώνα μπάσκετ με τον Παναθηναϊκό για την 5η αγωνιστική της Euroleague πέρασε τον έλεγχο από το αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, παρότι 4 άτομα της αποστολής τουρκικής ομάδας είχαν υψηλό πυρετό.

Στο δημοσίευμα παρατίθενται και διάλογοι ανάμεσα στον αρμόδιο αξιωματικό Πολιτικής Προστασίας και τον επικεφαλής της υπηρεσίας στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» που διεξήγαγε τον έλεγχο. Στους διαλόγους που παρουσιάζει η εφημερίδα γίνεται λόγος πως είναι «εντολή του Νίκου Χαρδαλιά» να περάσει η αποστολή της Φενέρμπαχτσε, ενώ γίνεται λόγος και χρήση πακιστανικού τηλεφώνου.

 Οι διάλογοι

Στους διαλόγους, σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, μιλάει ο αξιωματικός που διεξήγαγε τον έλεγχο και αναφέρει στον επικεφαλής της Πολιτικής Προστασίας, ότι 4 άτομα της αποστολής της Φενέρ έχουν πυρετό και ο επικεφαλής του λέει ότι πρέπει να περάσει με εντολή του Νίκου Χαρδαλιά.

–Αξιωματικός: Τέσσερα άτομα συνοδείας από τη Φενέρ έχουν πυρετό!

–Επικεφαλής: Να περάσει η ομάδα!

–Αξιωματικός: Σίγουρα;

–Επικεφαλής: Εντολή Χαρδαλιά, τελειώνετε, στο πακιστανικό το τηλέφωνο.

«Εντολή του μεγάλου να περάσουν χωρίς έλεγχο. Έχει ενημερωθεί η ηγεσία. Ελπίζω να μη μας μπλέξουνε», λέει ο αξιωματικός αργότερα στο δημοσίευμα. Πέντε ημέρες μετά τον αγώνα εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στην ομάδα του Παναθηναϊκού, ενώ τη μεθεπόμενη ανακοινώθηκε και δεύτερο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Για τον λόγο αυτό αναβλήθηκε την ίδια ημέρα το παιχνίδι του Παναθηναϊκού με τη Ζενίτ. Στις 22 Οκτωβρίου η χώρα απαριθμούσε 882 κρούσματα και ήταν λίγες ημέρες πριν ανακοινωθεί το δεύτερο lockdown.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA