Μενού
  • Α-
  • Α+

Στο μεγαλείο ψυχής του νεαρού Δημήτρη Καρακώστα από τη Ναύπακτο, «υποκλίθηκε» ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης δίνοντας του τα θερμά συγχαρητήρια του για την μεγάλη του επιτυχία στις πανελλήνιες εξετάσεις αλλά και στη δύναμη ψυχής που επέδειξε καθώς έχασε και τους δύο γονείς από τον κορονοϊό.

Διαβάστε ακόμη: Πανελλήνιες 2021: Οι τάσεις για τις φετινές βάσεις και ο «γρίφος» συμπλήρωσης του μηχανογραφικού

Μάλιστα σύμφωνα με το Nafpaktianews.gr κι άλλοι πολιτικοί αρχηγοί έχουν εκφράσει την επιθυμία σε συγγενικό του πρόσωπο να επικοινωνήσουν μαζί του. Ο νεαρός Δημήτρης ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια «σάρωσε», αφού με 18.685 μόρια, έστειλε το καλύτερο «δώρο» στου δύο γονείς που σίγουρα, θα χαμογέλασαν και θα ένιωσαν περηφάνια από εκεί ψηλά.

Μάλιστα μιλώντας στο Open εμφανίστηκε ιδιαίτερα χαρούμενος αφού περνάει και στη σχολή που θέλει, στην ιατρική Πάτρας. «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί πιάνω και τη σχολή που θέλω την ιατρική Πάτρας», δήλωσε ο Δημήτρης ο οποίος έχασε και τους δύο γονείς του πριν από δύο μήνες από τον κορονοϊό.

Έχασε και τους δύο γονείς του μέσα σε δύο μήνες από κορονοϊό

Ο 56χρονος πρώην αντιδήμαρχος Ναυπάκτου και εκπαιδευτικός, Κώστας Καρακώστας και η σύζυγός του Νικολίτσα Μούρτου, 51 ετών, έχασαν τη «μάχη» με τον κορονοϊό στο νοσοκομείο του Ρίo, αφήνοντας πίσω τους, τα 4 αγόρια τους.

«Σίγουρα μου στοίχισε που δεν είναι εδώ να το χαρούν μαζί μου. Αυτό θα ήθελαν κι αυτοί και στο μέγιστο βαθμό που μπορούσα κατάφερα και τους έκανα περήφανους αν μπορούσαν να το δουν», δήλωσε ο Δημήτρης Καρακώστας και προσέθεσε πως «δεν είμαι και αντιπροσωπευτικός του συνόλου γιατί ήμουν και ιδιαίτερα άτυχος. Η πανδημία σίγουρα είναι κάτι πολύ επώδυνο και ψυχολογικά για πολύ κόσμο, χωρίς να χρειαστεί να χάσουν κάποιο δικό τους άτομο.

«Οι γονείς με βοήθησαν να συνεχίσω αφότου έφυγαν, γιατί μου έδωσαν ουσιαστικά ένα ακόμα στόχο, θα ήθελαν να πετύχω να μπω στη σχολή που θέλω, και απ’ ό,τι φαίνεται τα κατάφερα»

χωρίς τις βάσεις που μου είχαν δώσει αυτοί, δεν θα μπορούσα να αντεπεξέλθω σε όλο αυτό», είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ. «Πέθαναν με 25 μέρες διαφορά νομίζω»

«Για λίγο τα άφησα τελείως, αλλά δεν είχα άλλη επιλογή σιγά σιγά. Με βοηθούσαν και οι δύο ήταν εκπαιδευτικοί, έπρεπε να βοηθήσω με τις δικές μου ικανότητες έστω και χωρίς αυτούς». Τόνισε ότι αλληλοβοηθήθηκαν με τα αδέλφια του και τον στήριξαν, ενώ τον υποστήριξαν και οι συμμαθητές του, που είχαν και οι ίδιοι σοκαριστεί, καθώς η μητέρα του ήταν καθηγήτριά τους. 

«Θέλω να πάω ιατρική, λογικά στην Πάτρα, με βολεύει είναι σχετικά κοντά σε μένα. Ήθελα να πάω, αλλά σχετίζεται και με τον κορoνοϊό την πανδημία, ήταν ακόμα λόγος....Ήταν τεράστια τραγωδία, απλά προσπαθώ να υιοθετήσω νοοτροπία που θα με βοηθήσει να συνεχίσω τις σπουδές μου τις διακοπές μου, όλα αυτά τα πράγματα που θα έκανα» εξήγησε ο Δημήτρης. 

«Οποιαδήποτε δυσκολία που περάσαμε αυτή την περίοδο, τώρα που σιγά σιγά και μακάρι να τελειώνει, να το ξεπεράσουμε να επανέλθουμε, να επανέλθουμε σε μια κανονικότητα, και να συνεχίσουμε παρά τον πόνο, τις απώλειες τη λύπη…».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA