Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε σχέδιο του ΣΥΡΙΖΑ να χειραγωγήσει το διαγωνισμό των τηλεοπτικών αδειών και να ελέγξει την ενημέρωση σε μια προσπάθεια συνολικού ελέγχου των «αρμών της εξουσίας», απέδωσε ο Θάνος Πλεύρης, τους χειρισμούς του Νίκου Παππά την περίοδο 2015-2016 και τον πρωταγωνιστικό του ρόλο σε αυτό, υποστηρίζοντας το πόρισμα  της Προανακριτικής Επιτροπής για παραπομπή του πρώην υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ σε Ειδικό Δικαστήριο για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση.

Διαβάστε ακόμη: Προανακριτική: Παραπομπή Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο για «παράβαση καθήκοντος» προτείνει το πόρισμα

Ο εισηγητής της ΝΔ σημείωσε πως «ο Παπαγγελόπουλος ανέλαβε να ελέγξει τη Δικαιοσύνη και ο Παππάς τα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης», ενώ όπως είπε ο καλύτερος μάρτυρας εναντίον του κ. Παππά ήταν τα sms που έστειλε ο ίδιος προς τον επιχειρηματία Χρήστο Καλογρίτσα για τη δημιουργία του λεγόμενου ΣΥΡΙΖΑ Channel.

«Σε ποινικό επίπεδο πρέπει να διερευνηθούν οι ευθύνες του Νίκου Παππά ή αλλιώς όπως τον μνημονεύει ο κ. Καλογρίτσας το “λεβέντη” και το “καμάρι” του. Τα sms στοιχειοθετούν την ποινική ευθύνη Παππά. Ήθελε κανάλι με μπροστινό τον Καλογρίτσα το οποίο θα ελέγχεται 100% με τον κ. Παππά.  Ο Υπουργός που είχε τον έλεγχο του διαγωνισμού κανόνιζε τις συναντήσεις Καλογρίτσα- CCC. Ο καλύτερος μάρτυρας στην προανακριτική είναι τα ίδια τα sms του Νίκου Παππά», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Πλεύρης.

Υποστήριξε, δε,  ότι ο υπουργός που έπρεπε να θέσει τους κανόνες και να απέχει, μπήκε ως εγγυητής της διαδικασίας, κανόνιζε και εγγυήθηκε  να έρθουν λεφτά για τον Καλογρίτσα αλλά και στη δεύτερη φάση κανόνιζε τα ραντεβού του επιχειρηματία με ανταγωνιστές του.

Ο Θάνος Πλεύρης έβαλε στο «κάδρο» και τον Κύπριο δικηγόρο Αρτέμη Αρτεμίου, υποστηρίζοντας ότι πρέπει να ελεγχθεί ως συμμέτοχος, ενώ για τον Νίκο Παππά επισήμανε ότι με δική του εντολή η εφημερίδα Documento θα στοχοποιούσε συζύγους πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ.

«Τότε λειτουργούσε ως εκτελεστικός βραχίονας ο Βαξεβάνης. Τώρα μάλλον αυτός σας δίνει τον τόνο», τόνισε, ενώ αναφερόμενος στο λόγο που δεν προτείνεται παραπομπή του κ. Παππά για το κακούργημα της δωροληψίας πολιτικού αξιωματούχου, ο κ. Πλευρης υπογράμμισε ότι η ΝΔ δεν ποινικοποιεί την πολιτική ζωή και παρά το γεγονός ότι υπάρχουν στοιχεία αυτά όπως είπε δεν είναι επαρκή για την άσκηση τέτοιας δίωξης. 

Σήμερα η οριστική απόφαση για Παππά

Η Ολομέλεια της Βουλής αποφασίζει σήμερα οριστικά για την παραπομπή του Νίκου Παππά σε Ειδικό Δικαστήριο για το πλημμέλημα της παράβασης καθήκοντος κατά συρροή και κατ’ εξακολούθηση. Η διαδικασία στη Βουλή θα ολοκληρωθεί με τη μυστική ψηφοφορία επί του πορίσματος της Προανακριτικής Επιτροπής το οποίο ζητά παράλληλα τη διαβίβαση όλων των στοιχείων στις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές (φορολογική και Αρχή για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος) προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω έρευνα για την χρηματοδότηση, έκδοση και μεταβίβαση της εφημερίδας Documento και για ενδεχόμενους χρηματισμούς Μέσων και δημοσιογράφων.

Σύμφωνα με τις τοποθετήσεις των κομμάτων υπέρ της παραπομπής του κ. Παππά αναμένεται να ψηφίσουν 180 βουλευτές από τη ΝΔ και το Κίνημα Αλλαγής, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταψηφίσει. Το ΚΚΕ υποστηρίζει ότι από τις έρευνες αναδείχθηκαν οι πολιτικές ευθύνες του τότε αρμόδιου υπουργού του ΣΥΡΙΖΑ χωρίς όμως να προκύψουν ικανές και επαρκείς ενδείξεις για τέλεση ποινικών αδικημάτων, ενώ Ελληνική Λύση και ΜεΡΑ25 έχουν ανακοινώσει ότι θα αποχωρήσουν από την διαδικασία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA