Μενού
  • Α-
  • Α+

Σε διευκρινιστική ανακοίνωση προέβη, η υφυπουργός Εργασίας, Δόμνα Μιχαηλίδου, όπου έκανε λόγο για «λάθος» στη διατύπωση της δήλωσης που έκανε το πρωί της Τετάρτης (14/7) και στην οποία συνέδεε την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις.

Αξίζει να σημειωθεί ότι λίγη ώρα πριν την διευκρινιστική δήλωση της υφυπουργού, το Μέγαρο Μαξίμου είχε προβεί σε διευκρινήσεις τονίζοντας πως για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό θα υπάρξει συγκεκριμένο πακέτο άρθρων σε νομοσχέδιο και θα κατατεθεί την επόμενη εβδομάδα στη Βουλή και το οποίο θα πρέπει προηγουμένως να έχει αξιολογηθεί από Επιτροπή Εμβολιασμών και Επιτροπή Βιοηθικής.

Οσον αφορά στο πλαίσιο λειτουργίας στα καταστήματα ψυχαγωγίας θα εκδοθεί Κοινή Υπουργική Απόφαση σήμερα (14/7) ή αύριο. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες στους ανήλικους θα επιτρέπεται η είσοδος με αρνητικό self test, ενώ η χρήση μάσκας θα είναι υποχρεωτική με βάση τα μέτρα που ισχύουν. Οσον αφορά στους εμβολιασμούς το τελευταίο διήμερο παρατηρείται αύξηση ραντεβού για την πρώτη δόση του εμβολίου με το μεγαλύτερο ποσοστό τους να είναι υγειονομικοί.

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Δόμνας Μιχαηλίδου

«Η πρωινή μου διατύπωση περί ρύθμισης που θα συνδέει την υποχρεωτικότητα του εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στις ιδιωτικές δομές Μονάδες Φροντίδας Ηλικιωμένων με απολύσεις ήταν λάθος. Δεν πρόκειται να υπάρξει τροποποίηση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου στον δημόσιο και ιδιωτικό τομέα η οποία θα συνδέει την αποχή από την εργασία με άδεια άνευ αποδοχών λόγω μη εμβολιασμού με απόλυση».

Η αρχική δήλωση περί απόλυσης

Βόμβα μεγατόνων από την υφυπουργό Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, η οποία στον απόηχο των μέτρων που ανακοίνωσε χθες η κυβέρνηση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό και τον τρόπο που θα κινείται η εστίαση και η διασκέδαση μέχρι το τέλος Αυγούστου, αποκάλυψε ότι όσοι εργαζόμενοι αρνούνται να συμμορφωθούν στο μέτρο του υποχρεωτικού εμβολιασμού, όταν θα επιστρέφουν από την άδεια άνευ αποδοχών που θα τους χορηγείται υποχρεωτικά, θα απολύονται αν συνεχίζουν να αρνούνται να κάνουν το εμβόλιο!

«Θα απολύονται όσοι υπάλληλοι δομών αρνούνται να εμβολιαστούν έπειτα από την υποχρεωτική άδεια», δήλωσε στο OPEN TV η υφυπουργός Εργασίας Δόμνα Μιχαηλίδου, με φόντο τις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό κατηγοριών εργαζόμενων στον δημόσιο τομέα.

Όπως είπε η κ. Μιχαηλίδου, «όσοι δεν επιθυμούν να εμβολιαστούν μετά από κάποιο διάστημα θα απολυθούν (…) Μετά από κάποιο διάστημα, ένα μήνα, μετά την αναστολή σύμβασης και δεν έχει κάνει το εμβόλιο να υπάρχει το περιθώριο να απολυθεί...». Η υπουργός αναφερόταν σε εργαζόμενους δομών πρόνοιας και φροντίδας ηλικιωμένων και δεν διευκρίνισε εάν αυτό θα ισχύει και για τους υγειονομικούς.

«Εδώ και ενάμιση χρόνο είμαστε κοντά στις δομές. Οι περισσότερες μονάδες διοικήσεις και εργαζόμενοι έχουν βάλει πλάτη. Κάνουμε υποχρεωτικό τον εμβολιασμό όλων των ηλικιωμένων...  στις δημόσιες δομές έχει εμβολιαστεί μόλις το 43%», είπε και συνέχισε: «Όταν ο εργοδότης δει ότι μέχρι τις 16 δεν έχει εμβολιαστεί ο εργαζόμενος στη δομή του δεν μπορεί να προσέρχεται.

Η ίδια στον απόηχο των συρροών κρουσμάτων που έχουν καταγραφεί σε κατασκηνώσεις ανά την επικράτεια, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο ακόμη και να κλείσουν: «Μελετούμε και το ενδεχόμενο να κλείσουμε κατασκηνώσεις. Αν δούμε αυξανόμενους ρυθμούς μπορεί να αλλάξουμε τον τρόπο λειτουργίας και μέσα στον Αύγουστο», είπε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA