Μενού
  • Α-
  • Α+

Την απόφαση της ΕΛ.ΑΣ. Να θέσει σε διαθεσιμότητα τον συνδικαλιστή αστυνομικό, Σταύρο Μπαλάσκα για τις ανεκδιήγητες δηλώσεις που έκανε για τον καθ' ομολογίαν δολοφόνο της 20χρονης Καρολάιν στα Γλυκά Νερά και για την οποία είχε διαταχθεί Ένορκη Διοικητική Εξέταση μετά το σάλο που είχε προκληθεί, σχολίασε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης.

Διαβάστε ακόμη: Τα 9 επικά fails του συνδικαλιστή Σταύρου Μπαλάσκα

Μιλώντας στην εκπομπή «Καλοκαίρι Μαζί» του ΑΝΤ1, ο κ. Γεωργιάδης σχολίασε τη συγκεκριμένη απόφαση την οποία χαρακτήρισε «πολύ υπερβολική». «Παρακολουθώ όλο αυτό που έγινε με τον Μπαλάσκα και δεν μου άρεσε καθόλου. Η απόφαση ήταν πολύ υπερβολική», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.

Οι δηλώσεις Μπαλάσκα που προκάλεσαν σάλο

Ο συνδικαλιστής αστυνομικός, Σταύρος Μπαλάσκας μιλώντας στο Mega, είχε χαρακτηρίσει «βλάκα» τον 32χρονο πιλότο και είχε υποστηρίξει πως αν είχε λειτουργήσει διαφορετικά, μετά από το έγκλημα, θα είχε εντελώς διαφορετική αντιμετώπιση!

«Είναι βλάκας. Γιατί εκείνη τη στιγμή που σκότωσε τη γυναίκα του, εάν έπαιρνε τηλέφωνο την αστυνομία δεν θα πήγαινε ούτε τέσσερα χρόνια φυλακή. Τώρα θα σαπίσει στη φυλακή. Έκανε όλη τη σκηνοθεσία, σκότωσε το σκυλί του, προσπάθησε να μπερδέψει, έβγαλε κάρτες από κάμερα. Τώρα τελείωσε», είπε χαρακτηριστικά.

Και όταν ρωτήθηκε γιατί θα τιμωρούνταν με τόσο μικρή ποινή απάντησε: «Θα πήγαινε εν βρασμώ ψυχής σε ενδοοικοκεγειακό καυγά, ''Χωρίς να το θέλω, εκείνη τη στιγμή", πρώην έντιμος βίος. Θα πήγαινε 5-6 χρόνια φυλακή; Είναι νέο παιδί. Τώρα πόσα θα πάει. Τώρα δεν έχει κανένα ελαφρυντικό».

https://twitter.com/koinian/status/1405807340377546753?ref_src=twsrc^tfw

Είχε ζητήσει συγγνώμη

Ο συνδικαλιστής της Αστυνομίας μετά τις συγκεκριμένες και μιλώντας στον ΣΚΑΪ ζήτησε συγγνώμη και υποστήριξε πως παρερμηνεύθηκαν οι δηλώσεις του. «Σαφώς και ζητώ δημόσια συγγνώμη, καθώς δεν είπα αυτό που μου καταλογίζεται» είπε χαρακτηριστικά, ενώ επανέλαβε ότι με τη δήλωσή του εννοούσε ότι οι ποινές είναι ελάχιστες, ακόμα και για αυτούς που δολοφονούν και στη συνέχεια καλούν αμέσως την αστυνομία και το παραδέχονται, ενώ δεν θα έπρεπε να είναι.

«Στη συγκεκριμένη δήλωση ατυχώς είπα ότι ο δράστης είναι βλάκας, διότι πίστεψε ότι μπορεί να ξεγελάσει τις αρχές. Μέσα σε 2-3 ώρες προσπάθησε να ξεγελάσει την αστυνομία. Οι ποινές είναι ελάχιστες και εμείς οι μάχιμοι αστυνομικοί έχουμε πρόβλημα να πιάνουμε και να ξαναπιάνουμε τους δράστες.», διευκρίνισε. Και συμπλήρωσε ότι: «Κάποιοι παρεξήγησαν και παρερμήνευσαν τη δήλωσή μου».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA