Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Βουλή: Δεκτή η αίτηση για άρση της ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου

Αίρεται η ασυλία του βουλευτή Κωνσταντίνου Μπογδάνου, όπως αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής - 237 βουλευτές «υπέρ», 1 «κατά»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (πηγή: Eurokinissi)
Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος (πηγή: Eurokinissi)

Δεκτή έγινε η αίτηση της εισαγγελικής αρχής για την άρση ασυλίας του βουλευτή της ΝΔ Κωνσταντίνου Μπογδάνου. Όπως ανακοίνωσε ο προεδρεύων στη Βουλή Χαράλαμπος Αθανασίου, στην ονομαστική ψηφοφορία που διενεργήθηκε συμμετείχαν 238 βουλευτές. «Υπέρ» της άρσης ασυλίας του κ. Μπογδάνου τάχθηκαν 237 βουλευτές. Ένας βουλευτής ψήφισε «κατά». Ουδείς ψήφισε «παρών».

Για ποιο λόγο ζητήθηκε άρση ασυλίας

Η Ολομέλεια της Βουλής κλήθηκε να αποφασίσει επί αιτήσεως άρσης ασυλίας του Κωνσταντίνου Μπογδάνου μετά από μήνυση για παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων και συκοφαντική δυσφήμιση. Η μηνύτρια ήταν γραμματέας πολιτικού προσώπου, όπως είπε ο προεδρεύων, Χαράλαμπος Αθανασίου.

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος υπερασπίστηκε, νωρίτερα, τον εαυτό του λέγοντας πως «πριν από κάποια χρόνια, κυρία η οποία διορίστηκε γραμματέας υφυπουργού, υπουργείου υψίστης συμβολικής σημασίας, θεώρησε σκόπιμο, παράλληλα με αυτό, να διατηρεί ένα προφίλ στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, με ημίγυμνες φωτογραφίες της. Το ημίγυμνος, ημίγυμνη, ημίγυμνο, είναι ένα επίθετο της ελληνικής γλώσσας το οποίο αν ανοίξει οποιοσδήποτε ένα ελληνικό λεξικό, θα δει ότι σημαίνει ότι κάποιος είναι σχεδόν γυμνός». Την ίδια εποχή ήταν ιδιοκτήτης της εταιρείας στην οποία ανήκε το ενημερωτικό site, meaculpa.gr.

«Το συγκεκριμένο site αναπαρήγαγε ένα δημοσίευμα, το οποίο έπαιξε σε πλειάδα άλλων site με τίτλο “η ημίγυμνη νέα γραμματέας” του συγκεκριμένου υπουργού. Ως εκ τούτου, η κυρία μήνυσε μια σειρά από ενημερωτικά sites. Ιδιοκτήτης του συγκεκριμένου site ήμουν εγώ», ανέφερε ο βουλευτής.

«Μήνυση για τη δημιουργία εντυπώσεων»

Ο Κωνσταντίνος Μπογδάνος ανέφερε ότι η μηνύτρια κατέθεσε τη μήνυση πέντε ημέρες πριν τις εκλογές, με σκοπό τη δημιουργία εντυπώσεων, και συνεπώς σήμερα κρίνεται η αίτηση άρσης ασυλίας του διότι ο Κανονισμός είναι σαφής πως εφόσον η μήνυση έγινε πριν εκλεγεί κάποιος βουλευτής, η Επιτροπή Δεοντολογίας είναι υποχρεωμένη να ζητήσει την άρση ασυλίας. «Παρά το γεγονός ότι μια σχετική μήνυση έχει περάσει από το γραφείο της κυρίας εισαγγελέως, έχει πάει στο αρχείο χαρακτηρισμένη οριακά ως αστεία, σήμερα ζητώ να ψηφίσετε υπέρ της άρσης ασυλίας μου. Λυπάμαι που ταλαιπωρηθήκαμε και βρισκόμαστε εδώ εξαιτίας, ξερά, μιας πολιτικής σκοπιμότητας», τόνισε ο Κ. Μπογδάνος.

Ζήτησε από τους βουλευτές να ψηφίσουν υπέρ της άρσης ασυλίας του, ώστε να του δώσουν την ευκαιρία να αντιμετωπίσουν αυτή τη «γελοία κατηγορία ενώπιον της ελληνικής δικαιοσύνης, να καταπέσει η κατηγορία» όπως λέει. Στη συνέχεια σχεδιάζει να ασκήσει και εκείνος τα μέσα που του δίνει ο νόμος ώστε να αποζημιωθεί καταγγέλλοντας απόπειρα συκοφάντησης και διασυρμού του.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κωνσταντίνος Μπογδάνος #βουλευτής #Νέα Δημοκρατία #ασυλία #Βουλή