Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο υπουργός Ανάπτυξης, Άδωνις Γεωργιάδης, βρίσκεται σε καραντίνα και αναρρώνει σπίτι του, καθώς νόσησε από κορονοϊό, γεγονός που αντιλήφθηκε το βράδυ της Δευτέρας. Έκανε τεστ και διαγνώστηκε με covid, κάτι που όπως επεξήγησε και ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης, είναι εξαιρετικά σπάνιο. Ο Αδωνις Γεωργιάδης, μιλώντας στο Reader.gr, ανέφερε ότι νιώθει μια αδυναμία και έχει λίγο πυρετό και αντιμετωπίζει τα συμπτώματα με αντιπυρετικά. 

Διαβάστε ακόμη: Αδωνις Γεωργιάδης: Πρώτη φορά κολλάω κορονοϊό - Ισως κάποιοι μπερδεύονται

«Νιώθω μια μικρή αδυναμία κι έχω λίγο πυρετό, αλλά είμαι καλά και αναρρώνω σπίτι μου. Δεν φοβάμαι τον κορονοϊό και χαίρομαι που έχω εμβολιαστεί και έχω ήπια συμπτώματα», αναφέρει χαρακτηριστικά. Ο κ. Γεωργιάδης διασαφήνισε πως δεν διατρέχει ουδεμία ανησυχία για τον ιό ενώ ξεκαθάρισε ότι δεν αποτελεί λόγο νόσησης το γεγονός ότι εμβολιάστηκε πλήρως τον περασμένο Ιανουάριο. Προτρέπει, μάλιστα, όλους τους Έλληνες πολίτες να κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού για την εξασφάλιση της υγείας τους, καθώς όπως έγραψε νωρίτερα στο Twitter «ο μόνος λόγος που ξέρω ότι θα το περάσω ήπια είναι το γεγονός ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένος». 

Η πλήρης ανάρτηση του Άδωνι Γεωργιάδη:

«Αν και χθες το πρωί όταν βγήκα στην τηλεόραση του Αντ1, έκανα βάσει του εκεί πρωτοκόλλου, rapid test και ήμουν αρνητικός, ξαφνικά το βράδυ ανέβασα πυρετό. Έκανα αμέσως pcr και τα αποτελέσματα που μου ήρθαν τα ξημερώματα με βγάζουν θετικό στον κορονοϊό. Είμαι σχεδόν 49 ετών και ο μόνος λόγος που ξέρω ότι θα το περάσω ήπια είναι το γεγονός ότι είμαι πλήρως εμβολιασμένος. Καλώ όλους τους συνομηλίκους ειδικά να τους μεγαλύτερους από μένα να εμβολιαστούν το δυνατόν συντομότερα. Είναι αδύνατον να προβλέψεις που και πως θα το κολλήσεις και είναι κρίμα. Αυτονοήτως μπαίνω σε καραντίνα έως ότου μου περάσει, είμαι όμως καλά και θα εξακολουθήσω να εργάζομαι κανονικά μέσω Διαδικτύου. Όσοι έχω συναντήσει χθες είναι εμβολιασμένοι ευτυχώς και βάσει πρωτοκόλλου δεν μπαίνουν σε καραντίνα, όποτε το γραφείο μου λειτουργεί κανονικά».

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1419866592352129026?ref_src=twsrc^tfw

Κολλάω πρώτη φορά κορονοϊό

«Για να μην υπάρχει παρεξήγηση είναι η πρώτη φορά που κολλάω τον κορονοϊό. Ίσως κάποιοι μπερδεύονται με το ότι είχα μπει 7 μέρες καραντίνα όταν είχα έρθει σε επαφή με κρούσμα πέρυσι το Νοέμβριο. Ήμουν όμως αρνητικός».

https://twitter.com/AdonisGeorgiadi/status/1419914393706549267?ref_src=twsrc^tfw

 Λουκίδης: Σπάνια η περίπτωση του εμβολιασμένου Άδωνι Γεωργιάδη

Στην περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη αναφέρθηκε ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης. Ο κ. Λουκίδης ο οποίος ήταν καλεσμένος το πρωί της Τρίτης στην πρωινή εκπομπή του Mega μίλησε για την πιθανότητα να κολλήσει κανείς κορονοϊό παρά το γεγονός ότι είναι εμβολιασμένος, ενώ τόνισε πως το γεγονός ότι ο Άδωνις Γεωργιάδης κόλλησε ξανά κοροναϊό είναι μια σπάνια περίπτωση.

«Σε πολλές από τις εμβολιαστικές πράξεις και προγράμματα, όπως και της γρίπης, υπάρχει η πιθανότητα να κολλήσεις. Όμως στους εμβολιασμένους η νόσος διαδράμει ήπια. Και σε αυτούς που θα χρειαστούν νοσηλεία, έχουν ελάχιστες πιθανότητες για μια σοβαρή νοσηλεία» σχολίασε ο πνευμονολόγος Στέλιος Λουκίδης, αναφορικά με τους εμβολιασμένους που νοσούν.

Σχολιάζοντας μάλιστα την περίπτωση του Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος έχει νοσήσει δύο φορές από covid ενώ είναι εμβολιασμένος, έκανε λόγο για μια περίπτωση που δεν είναι συχνή. «Βρισκόμαστε σε διαδικασία ιδιαίτερα μεταδοτικής μετάλλαξης. Το ποσοστό των ανθρώπων που νόσησαν δύο φορές είναι πολύ σπάνιο».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA