Μενού
  • Α-
  • Α+

Κριτική για τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση - δια στόματος του υπουργού Υγείας, Βασίλη Κικίλια, είχε ασκήσει από τη Δευτέρα ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλος Πολάκης, προκαλώντας δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η άποψή του για τα εμβόλια είναι αντίθετη με τη γραμμή του κόμματος που προτρέπει όλους τους πολίτες να εμβολιαστούν.

Ο Παύλος Πολάκης, ο οποίος δεν έχει κάνει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού, απευθυνόμενος στον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, και την καθηγήτρια Αναστασία Κοτανίδου, σε ανάρτησή του στο Facebook, υποστηρίζει ότι τα μέτρα (τα οποία αφορούν και τον ίδιο ως ανεμβολίαστο) δεν θα εφαρμοστούν και συνεχίζει την κριτική του για τα εμβόλια κατά του κορονοϊού.

Χαρακτηριστικά ο Παύλος Πολάκης στην ανάρτησή του έγραψε: 

«Ο,τι και να ανακοινώσετε ΔΕΝ ΘΑ ΕΦΑΡΜΟΣΤΕΙ!!!!

Κικίλια και Κοτανιδου σε εσάς το λέω! Όταν η παραλλαγή ΔΕΛΤΑ πρακτικά από τα εμβόλια ΑΣΤΡΑ και Τζονσον δεν καλύπτεται καθόλου και από τα εμβόλια Pfizer και Moderna καλύπτεται γύρω στο 35-40% ,τότε προς τι τα μέτρα για την υποχρεωτικότητα και οι ποινές στους ανεμβολίαστους;;;;; Όταν αυτοί που εμβολιάστηκαν το Γενάρη - Φλεβάρη πρακτικά τώρα ένα τεράστιο ποσοστό δεν έχει ανοσία και ξεκινάει χορήγηση τρίτης δόσης (αυτής που ΔΕΝ πιάνει την παραλλαγή ΔΕΛΤΑ) τότε προς τι τα μέτρα;;;;;

Όταν συνεχίζουν να πεθαίνουν 25-35 άνθρωποι τη μέρα γιατί ΔΕΝ ΦΕΡΝΕΤΕ ΤΑ ΜΟΝΟΚΛΩΝΙΚΑ ΑΝΤΙΣΩΜΑΤΑ;;; Σπέρνετε ανέμους και θα ΘΕΡΙΣΕΤΕ ΘΥΕΛΛΕΣ!!!

ΥΓ. Τα γράφω αυτά επηρεασμένος και από την καθημερινή μου ενασχόληση, παρότι σε διακοπές, με πολλούς ασθενείς κοβιντ ανά την Ελλάδα είτε έξω νοσοκομειακούς είτε και κυρίως νοσηλευόμενους, οι οποίοι δυστυχώς ένα τμήμα τους δεν παίρνει τη νοσηλεία και την υποστήριξη που οφείλει να πάρει γιατί το σύστημα δεν έχει ενισχυθεί έτσι όπως λέγαμε από το Μάρτη του 2020!!

Παύλος Πολάκης: Η κόντρα του με τον Γεωργιάδη για το φάρμακο για τα άλογα

Τις τελευταίες ημέρες, πάντως, έγινε μία ακόμη έντονη αντιπαράθεση ανάμεσα στον Παύλο Πολάκη και τον υπουργό Ανάπτυξης, Αδωνι Γεωργιάδη. Ο κ. Γεωργιάδης άφησε αιχμές για τον πρώην αναπληρωτή υπουργό υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή τις ιατρικές συμβουλές που του είχε δώσει όταν είχε νοσήσει από κορονοϊό. Στα τέλη Ιουλίου, όταν έγινε γνωστό πως ο Άδωνις Γεωργιάδης νόσησε με κορονοϊό, ο Παύλος Πολάκης είχε ευχηθεί ανάρρωση στον υπουργό Ανάπτυξης, προτείνοντάς του να πάρει ιβερμεκτίνη, αν επιδεινωθούν τα συμπτώματά του.

Ο κ. Γεωργιάδης πρόσφατα επανήλθε στο θέμα, και με ανάρτησή του στο Twitter παραθέτει ανακοίνωση του FDA για την ιβερμεκτίνη, κάνοντας, μεταξύ άλλων, λόγο για «ανευθυνότητα». «Υπενθυμίζω ότι ο Πολάκης δημοσίως ως γιατρός και πρώην Αν. Υπουργός Υγείας συνέστησε σε μένα και ασφαλώς το διάβασαν και πολλοί άλλοι να πάρω ιβερμεκτίνη για τον κορονοϊό. Διαβάστε την ανακοίνωση του FDA για να καταλάβετε το μέγεθος της ανευθυνότητας», έγραψε στο Twitter.

Όπως υπογραμμίζει το FDA, η χορήγηση του συγκεκριμένου φαρμάκου χωρίς λόγο ή προληπτικά απαγορεύεται, καθώς χορηγείται μόνο σε προβλήματα του γαστρεντερικού συστήματος και όταν υπάρχει κάποιο παράσιτο μέσα στο σώμα του ανθρώπου. Επιπλέον, όπως τονίζεται, χρησιμοποιείται κυρίως ως φάρμακο σε ζώα όπως αγελάδες, άλογα κ.λπ. Ο κ. Πολάκης δεν άφησε ασχολίαστα τα όσα είπε ο κ. Γεωργιάδης και επανήλθε στο ζήτημα με νέα ανάρτηση παρουσιάζοντας στοιχεία για την χρήση ιβερμεκτίνης σε ασθενείς με covid-19. 

Δυσαρέσκεια στον ΣΥΡΙΖΑ για τον Παύλο Πολάκη

Ο Παύλος Πολάκης με συνεχείς αναρτήσεις του στο Facebook εκφράζει σκεπτικισμό κατά των εμβολίων, αντίθετα και με την επίσημη γραμμή του ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος προτρέπει τους πολίτες να κάνουν όλοι το εμβόλιο κατά του κορονοϊού. Στον ΣΥΡΙΖΑ το θέμα του Παύλου Πολάκη έχει ενοχλήσει κάποια από τα στελέχη της ηγετικής ομάδας, καθώς στην πραγματικότητα αναιρεί την βασική τακτική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, το οποίο προτρέπει τους πολίτες να κάνουν το εμβόλιο. Έτσι, περιμένουν να δουν αν ο Παύλος Πολάκης θα κρατήσει τον λόγο του και θα κάνει το εμβόλιο όπως δεσμεύτηκε ή εάν θα βρει έναν νέο επιχείρημα για να μην προχωρήσει στον εμβολιασμό του. Ο Παύλος Πολάκης, πάντως, εμφανίζεται να επικαλείται την επιστημονική του ιδιότητα, λέγοντας ότι δεν είναι αρνητής αλλά ένας πολίτης που θέλει να αποφασίσει ψύχραιμα και με βάση τα επιστημονικά δεδομένα ποιο εμβόλιο θα κάνει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA