Μενού
  • Α-
  • Α+

Μιλώντας σε δημοσιογράφους στο πλαίσιο της επίσκεψής στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ενόψει της ΔΕΘ, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με χαλαρή διάθεση αναφέρθηκε στα γήπεδα που θα αποκτήσει η Θεσσαλονίκη αλλά και το Μετρό. Ειδικά για το τελευταίο τόνισε πως θα ολοκληρωθεί στην ώρα του, ενώ προανήγγειλε ότι από την επόμενη εβδομάδα τα πρώτα αρχαία ευρήματα θα επιστρέψουν στο σταθμό Αγία Σοφία.

Η συζήτηση προχώρησε με τον πρωθυπουργό να αναφέρεται στο κύμα ακρίβειας το οποίο θα χτυπήσει την χώρα επισημαίνοντας πως αποτελεί ένα παγκόσμιο πρόβλημα, «είναι εκτίμηση όλων όσων μιλάω, συμπεριλαμβανομένης της ΕΚΤ, ότι αποτελεί ένα παροδικό φαινόμενο η ακρίβεια», υπογράμμισε. Σημείωσε ακόμα ότι αυτό το φαινόμενο αποτελεί την άλλη όψη μιας οικονομίας που αναπτύσσεται γρήγορα. Είπε ωστόσο ότι ειδικά για την ενέργεια και το ρεύμα θα γίνουν συγκεκριμένες ανακοινώσεις από τον ίδιο το Σάββατο στο Βελλίδειο. Η συζήτηση περιστράφηκε και γύρω από τον ΔΕΔΔΗΕ, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να μην κρύβει την ικανοποίησή του για το τίμημα, που ξεπέρασε κάθε προσδοκία όπως τόνισε.

Διαβάστε ακόμη: Νέα freedom pass για ηλικίες 15-17 ετών: Απεριόριστα data και ενιαία Ψηφιακή Κάρτα

Τι αναμένεται να ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Reader.gr, το καλάθι της Έκθεσης, με «αέρα» και το καλό δεύτερο τρίμηνο της ελληνικής οικονομίας, έχει κλειδώσει στις βασικές του γραμμές, αν και ο πρωθυπουργός πάντα περιλαμβάνει στα χαρτιά του μια έκπληξη.Στα «σίγουρα» των εξαγγελιών του περιλαμβάνονται η επέκταση της αναστολής της εισφοράς αλληλεγγύης για τον ιδιωτικό τομέα, η επέκταση της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών κατά 3%, όπως είχε δεσμευθεί προ καιρού η κυβέρνηση-ένα μέτρο με άμεσο αντίκτυπο στο διαθέσιμο εισόδημα των μισθωτών-, και περαιτέρω μείωση της φορολογίας επιχειρήσεων στο 22% από 24%, κάτι που καθιστά φιλικότερο το επιχειρείν στη χώρα μας, συνδυαστικά με μια σειρά άλλων κινήσεων.

Παράλληλα, οι εξαγγελίες του κ. Μητσοτάκη θα περιλαμβάνουν και ένα σχέδιο απορρόφησης των κραδασμών από τις αυξήσεις στις τιμές του ρεύματος και βασικών καταναλωτικών αγαθών, ενώ θα περιγράψει και ένα σχέδιο για τη νέα γενιά που αποτελεί ένα target group για την κυβέρνηση. Και, όπως έχει προαναγγείλει εδώ και μέρες το Readerη ηλικιακή ομάδα 15-17 ετών, σε κάθε περίπτωση, θα έχει να περιμένει με ενδιαφέρον την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.

Νέα freedom pass για ηλικίες 15-17 ετών

Σύμφωνα με πληροφορίες του Reader στην κυβέρνηση έχουν επεξεργαστεί ένα μέτρο ειδικά για τους ανηλίκους 15-17 ετών, προκειμένου να τους ωθήσουν στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Ένα Freedom Pass, με άλλα λόγια, με μεγάλα πακέτα ίντερνετ, με δεκάδες data, για ορισμένους μήνες, αρχής γενομένης, αν όλα πάνε καλά από τέλος Σεπτεμβρίου. Το πακέτο θα δικαιούνται όσοι έχουν εμβολιαστεί ή όσοι εμβολιάζονται και θα έχουν αρκετά data μέσα στον μήνα για να κάνουν ό,τι επιθυμούν με το κινητό ή το τάμπλετ τους. Το δεύτερο μέτρο που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση είναι μια ενιαία Ψηφιακή Κάρτα Νέων.

Το «όχημα» θα είναι το φοιτητικό πάσο που παίρνουν όσοι εγγράφονται στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα η αρχή να αναμένεται να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου με τους πρωτοετείς και εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και με τους υπόλοιπους φοιτητές. Πρακτικά, θα πρόκειται για την ψηφιοποίηση του πάσου με ένα μικροτσιπ. Ακόμα οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν πως Στο τραπέζι, επίσης, υπάρχει ένα σχέδιο επιδότησης θέσεων εργασίας. Για κάθε πρόσληψη που θα κάνει ένας εργοδότης σε νέους έως 30 ετών, το κράτος θα επιδοτεί ένα μέρος του μισθού, ακόμα και το μισό.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA