Πολιτική
LIVE: ΑΝΑΝΕΩΘΗΚΕ ΠΡΙΝ ΑΠΟ

Νέα freedom pass για ηλικίες 15-17 ετών: Απεριόριστα data και ενιαία Ψηφιακή Κάρτα

Μέτρα υπέρ των εφήβων, 15 έως 17 ετών, που θα κάνουν το εμβόλιο κατά του κορονοϊού εξετάζει η κυβέρνηση - Ένα Freedom Pass, με άλλα λόγια, με μεγάλα πακέτα ίντερνετ, με δεκάδες data, για ορισμένους μήνες, αρχής γενομένης, αν όλα πάνε καλά από τέλος Σεπτεμβρίου

(Πηγή: shutterstock)
(Πηγή: shutterstock)

Η κυβέρνηση έχει επεξεργαστεί δύο μέτρα με το βλέμμα στραμμένο στους νέους. Αρχικά, στην κυβέρνηση έχουν επεξεργαστεί ένα μέτρο ειδικά για τους ανηλίκους 15-17 ετών, προκειμένου να τους ωθήσουν στον εμβολιασμό κατά του κορονοϊού. Ένα Freedom Pass, με άλλα λόγια, με μεγάλα πακέτα ίντερνετ, με δεκάδες data, για ορισμένους μήνες, αρχής γενομένης, αν όλα πάνε καλά από τέλος Σεπτεμβρίου. Το πακέτο θα δικαιούνται όσοι έχουν εμβολιαστεί ή όσοι εμβολιάζονται και θα έχουν αρκετά data μέσα στον μήνα για να κάνουν ό,τι επιθυμούν με το κινητό ή το τάμπλετ τους.

Το δεύτερο μέτρο που επεξεργάζονται στην κυβέρνηση είναι μια ενιαία Ψηφιακή Κάρτα Νέων. Το «όχημα» θα είναι το φοιτητικό πάσο που παίρνουν όσοι εγγράφονται στα πανεπιστήμια, με αποτέλεσμα η αρχή να αναμένεται να γίνει στις αρχές Οκτωβρίου με τους πρωτοετείς και εκτιμάται ότι θα συνεχιστεί και με τους υπόλοιπους φοιτητές. Πρακτικά, θα πρόκειται για την ψηφιοποίηση του πάσου με ένα μικροτσιπ.

Αυτό θα δίνει τη δυνατότητα στην κυβέρνηση να χρησιμοποιεί την κάρτα για ό,τι θέλει π.χ. για να κινητροδοτήσει την αγορά βιβλίων ή την πρόσβαση σε χώρους πολιτισμού. Αυτά, βεβαίως, είναι κάποια από τα μέτρα για τους νέους, καθώς θα περιγραφεί μια συνολική δέσμη για τη νέα γενιά. Στο τραπέζι, επίσης, υπάρχει ένα σχέδιο επιδότησης θέσεων εργασίας. Για κάθε πρόσληψη που θα κάνει ένας εργοδότης σε νέους έως 30 ετών, το κράτος θα επιδοτεί ένα μέρος του μισθού, ακόμα και το μισό.

Google NewsΑκολουθήστε το reader.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

TAGS
#Κορονοϊός #freedom pass #εμβολιασμός